Avto > Iz druge roke
5548 ogledov

Zavarovalnice ob nepravilni obutvi zmanjšajo odškodnino

Škornji Shutterstock
Dolgi sprehodi v naravi so lahko v sončnih jesenskih dneh prav prijetni, z gumijastimi škornji pa ste lahko dobro opremljeni tudi v deževnih dneh. Vendar pa velja upoštevati nasvet, da z njimi nikar ne vozite avtomobila.

In to ne velja le za gumijaste škornje, ampak tudi za smučarske čevlje in pohodne gojzarje. Pri evropskem avtomobilskem klubu ACE ugotavljajo, da voznik v okornih čevljih z debelim podplatom in trdo peto izgubi občutek za pedale. Zanje velja isto kot za natikače ali čevlje z visokimi petami poleti.

Namesto njih so za vožnjo tudi jeseni in pozimi  bolj primerni trdni čevlji s podplatom, ki ne drsi. Vozniki bi morali zato takšne, denimo športne čevlje, vedno imeti v svojem avtomobilu, pred vožnjo pa bi se morali preobuti vanje. Gojzarje, škornje in podobne čevlje pa prepustiti vlogi, ki so ji namenjeni.

Pohodniški čevlji | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Čeprav je specifična obutev predpisana le za poklicne voznike, bi tudi ostali vozniki morali imeti na nogah obutev, s katero lahko v vseh situacijah obdržijo nadzor nad vozilom. In v hladnih dneh je to toliko bolj pomembno, saj so ceste spolzke in lahko pride do zdrsa vozila.

Za tem pa niso le varnostni, ampak tudi denarni razlogi. Lahko se vam namreč zgodi, da vam bo zavarovalnica zaradi neustrezne obutve zmanjšala odškodnino po nezgodi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 09:31 04.december 2023.

    Ob poslušanju rock glasbe ob vožnji zavarovalna polica postane nična, dovoljena zvrst je le klasika od popa pa sta izrecno prepovedana "Zala in Gašper" zaradi uspavalnega dejstvovanja..

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:26 04.december 2023.

    Pa z mokrimi čevlji ne smeš voziti,ker ti lahko zdrsne na pedalu

  • sam1 08:31 04.december 2023.

    Tudi način prehranjevanja bo kmalu pomemben ob plačilu odškodnine....