Avto
101 ogledov

Je lahko znak še bolj neumno zakrit?

Prometni znak
1/2
Anže Petkovšek
Kaj je narobe, če prometni znak za prehod za pešce prekriva na novo postavljeni drog? Po mnenju tistih, ki so odgovorni za prometno signalizacijo, nič, vse dokler niso na to javno opozorjeni.

Bralec nas je že 24, marca opozoril na nenavadno rešitev, ki so si jo na Cesti 27. aprila v bližini študentskega naselja v ljubljanski Rožni dolini privoščili delavci, ko so postavljali obcestni drog.

Gre za infrastrukturo, ki služi pred kratkim predstavljenemu brezžičnemu internetu v prestolnici. A postavljeni drog so kdo ve iz katerega razloga postavili dobesedno le nekaj centimetrov stran od prometnega znaka za prehod za pešce, tako da je drog znak delno zakrival. Delavcev takšno stanje očitno ni prav nič motilo, prav tako ne pristojnih nadzornih služb Mestne občine Ljubljana, ki so gotovo od postavitve droga kar nekajkrat peljali mimo.

Brez vsakega nadzora med postavljanjem?

Pravilnik o prometni signalizaciji namreč dovoljuje, da v takšnih primerih znak lahko upravljalci pritrdijo tudi na drog in s tem ubijejo dve muhi na en mah – odstranijo odvečen tujek s pločnika v obliki nosilca znaka ter poskrbijo za najboljšo mogočo vidnost.

Da je to mogoče, so pri Oddelku za gospodarske dejavnosti in promet mestne uprave MOL očitno ugotovili šele po našem vprašanju, s katerim smo počakali nekaj dni, ker smo menili, da bodo vmes MOL-ovi nadzorniki že sami opozorili na napako.

A šele prejšnji četrtek, dan po našem vprašanju, so nam poslali kratko pojasnilo, da so "zadevo uredili včeraj". Še v sredo dopoldan pa je bila ob obisku našega fotografa situacija prav takšna, kot jo je opisal bralec, kar prikazujeta zgornji fotografiji.

Komentarjev 10
  • Robert Zibert 13:49 22.april 2013.

    Saj danes je vse po liniji najmanjsega odpora. Vazno da se pokasira, poj pa ali se znak vidi ali pa ne,

  • Robert Zibert 13:49 22.april 2013.

    Saj danes je vse po liniji najmanjsega odpora. Vazno da se pokasira, poj pa ali se znak vidi ali pa ne,

  • Sebastjan Kroflič 21:22 10.april 2013.

    topabo: poanta ni bila v imenu ceste, ampak v neumnem postavljanju prometnih znakov...