Avto
2213 ogledov

Kaj se dogaja dan pred avtomobilskim salonom?

1/17
Gregor Prebil
Danes novinarjem vrata odpira avtomobilski salon v Parizu. A že dan prej so se v zakulisju in pred očmi novinarjev dogajale pomembne stvari.

Letošnji avtomobilski salon je precej osiromašen. Manjkajo številni pomembni igralci s področja avtomobilske industrije, manjka celo Volkswagen.

 | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Avtomobilski salon Ljubljanski avtosalon Avto Najdražji avti na Ljubljanskem avtosalonu

Kljub temu bo na avtomobilskem salonu v francoski prestolnici razkritih kar nekaj pomembnih premier, na primer novi toyota RAV4, nova toyota corolla, ki zamenjuje aurisa, novi BMW X5 in povem nova BMW serija 3, Mercedes je pripeljal novo generacijo modela GLE, novi razred B in prvi serijski električni športni terenec EQC, predstavljen bo novi DS3, ki začenja pisati novo zgodbo v premium segmentu koncerna PSA, Peugeot predstavlja karavanski 508 SW, tu je novi suzuki jimny. Tudi Audi je v Pariz pripeljal svoj prvi električni serijski SUV e-tron. A o tem več v prihodnjih člankih.

 | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Mercedes-Benz concept A Sedan TEGA NAM NI POVEDAL Avto Lešnik nam je izdal skrivnost, a je z novo limuzino vseeno presenetil

Pokazali so naslednika legende

Veliko dogodkov, na katere imajo vstop zgolj povabljenci, pa se odvije povsem ločeno od razstavnega prostora. Na enen najbolj znanih kopališč v Parizu, v neposredni bližini Rolland Garrosa, je Mercedes-Benz predstavil svoja nova močna orožja, športni A35 AMG, koncept kabria smarta, svoj prvi povsem električni športni terenec EQC in novo generacijo modela GLE. Mercedesa razred B, za katerega nam je na predstavitvi šef zunanjega oblikovanja pri Daimlerju, Slovenec Robert Lešnik zagotovil, da bo precej bolj športen, a, da bo ohranil enoprostorsko zasnovo, bodo razkrili na salonu.

 | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

BMW X5 To je novi X5! Avto BMW udaril kot strela z jasnega: to je novi X5!

Mercedes ima velika pričakovanja tudi od Ola Källeniusa, ki bo na čelu Daimlerja kmalu zamenjal ikono, legendo in dolgoletnega šefa, Dieterja Zetscheja. Oba sta bila na pred številnimi kamerami in fotografskimi objektivi na dogodku, ki smo se ga ob najbolj uglednih avtomobilskih novinarjih udeležili kot eni redkih slovenskih novinarjev. Od blizu smo imeli priložnost spoznati prihodnjega šefa koncerna znamke, ki je zasedla sam vrh, ko govorimo o premium znamkah. O novem šefu smo se med drugim pogovarjali z Robertom Lešnikom, ki je nam v pogovoru povedal tudi, kako pestra bo prihodnost pri Mercedesu.

 | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Toyota corolla Avto Toyota razkrila avto, ki bo zamenjal aurisa

Že zdaj imajo v modelski paleti okoli 40 različnih modelov, električna prihodnost pa bo prinesla povsem nekaj novega. Kaj? Razkril nam je v intervjuju, ki si ga lahko preberete v nedeljo.

 | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Utrinke z dogodka si lahko pogledate v fotogaleriji zgoraj. 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.