Avto
1634 ogledov

Kako na prepoznavnost vpliva, če je avtomobil podpisan s strani znanega športnika?

Judo zveza Slovenija, Suzuki Slovenija MatijaJanežič
Suzukijeva slovenska podružnica že sedmo leto ostaja pokrovitelj Judo zveze Slovenije.

Judo zvezi Slovenije so predali štiri križance suzuki S-cross. Tri bodo eno leto za svoje vožnje uporabljali športni direktor Judo zveze Slovenije Marjan Fabjan ter judoistki Tina Trstenjak in Anka Pogačnik, četrtega pa bo Judo zveza Slovenije uporabljala za različne potrebe.

Judo zveza Slovenija, Suzuki Slovenija | Avtor: MatijaJanežič MatijaJanežič

Direktor Suzuki Slovenija Peter Verčič je povedal, da je vesel, da se tokrat ponavlja že šesto leto. Že ko so podpisali prvo pogodbo o pokroviteljstvu, je povedal, da vstopajo v dolgoročno sodelovanje z Judo Zvezo Slovenije in očitno te besede držijo in bodo sodelovanje tudi nadaljevali. Letos se po kriznih časih vračajo tudi na prvotni obseg sodelovanja, kar pomeni, da bodo Judo zvezo Slovenije podprli s štirimi avtomobili.

Dodal je, da so se v letošnji sponzorski pogodbi bolj usmerili na posameznike. En avto je tako dobila Tina Trstenjak, ki je tudi po zaključeni športni poti ostala angažirana na svetovnem judo prizorišču. Prvič so avto namenili tudi Anki Pogačnik, tretji avtomobil pa je dobil Marjan Fabjan, "oče" vseh največjih uspehov slovenskega juda. Četrti avtomobil je za svoje potrebe prejela Judo zveza Slovenije.

Judo zveza Slovenija, Suzuki Slovenija | Avtor: MatijaJanežič MatijaJanežič

Judo zveza Slovenija, Suzuki Slovenija | Avtor: MatijaJanežič MatijaJanežič

Predsednik Judo zveze Slovenije Lovrencij Galuf je povedal, da zveza ni bila nikoli v krizi in da z veseljem nadaljujejo zgodbo sodelovanja s Suzukijem v začetnem obsegu. Dodal je, da je judo tradicionalni šport, tako kot je tudi Suzuki tradicionalna avtomobilska znamka, oba pa izvirata z Japonske, V tem vidi sinergije in si želi, da bi njihovi športniki še naprej ostali ambasadorji znamke.

Sodelovanje s Suzukijem veseli tudi Tino Trstenjak, ki ji je podpora pri vožnjah na treninge in tekmovanja veliko pomenila tudi v času aktivnega športnega udejstvovanja, prav tako pa ji bo v pomoč tudi pri nadaljnjem delu na področju tega športa. Tudi Anka Pogačnik se strinja, da ji podpora pri prevozih na treninge in tekmovanja veliko pomeni, predvsem tudi zato, ker je kranjski klub majhen in zato veliko časa preživijo na poteh, ki jih veliko opravijo z avtomobilom. Marjan Fabjan je dodal, da je trideset let večino vozniškega časa preživel za volanom kombija, zato je zdaj vesel, da prehaja na osebni avto, ki se mu zdi, kot da bi prvič sedel v letalo.

Judo zveza Slovenija, Suzuki Slovenija | Avtor: MatijaJanežič MatijaJanežič

Petra Verčiča smo vprašali, na kakšen način je Suzuki kot znamka povezan z judom in kje so njune skupne točke? Pravi, da imata judo in Suzuki veliko skupnih točk. Nenazadnje oba izvirata z Japonske. Tako kot je judo "tough" šport, so tudi njihovi avtomobili robustni in vzdržljivi ter imajo štirikolesni pogon. Hkrati pa so tudi inteligentni. Že serijsko so opremljeni z vrsto asistenčnih sistemov, ki jih lahko enačimo z inteligenco, pri judu pa sta tudi, čeprav je na prvi pogled videti, da gre le za moč, pomembna tehnika in inteligenca tekmovalca. Zato so pri Suzukiju Slovenija zelo hitro našli sinergije in se poistovetili z judom.

Kako pa gleda na sponzorstva v športu. Kakšno korist ima od tega avtomobilska znamka? Verčič odgovarja, da je judo eden najbolj trofejnih slovenskih športov, saj so tekmovalke osvajale olimpijske igre, svetovna prvenstva in druga tekmovanja. Ne le Tina Trstenjak, ki je športno kariero pravkar zaključila, ampak že pred njo Urška Žolnir, Lucija Polavder in druge. Biti zraven pri tako trofejnem športu v Sloveniji je čast in priložnost, da se Suzuki promovira kot znamka, ki v Sloveniji želi nekaj dobrega športu.

Judo zveza Slovenija, Suzuki Slovenija | Avtor: MatijaJanežič MatijaJanežič

Kako pa na prepoznavnost znamke vpliva, če je avtomobil podpisan s strani znanega športnika? Kako to vpliva na prepoznavnost znamke in samo prodajo vozil? "Koliko takšno sodelovanje vpliva na prodajo, je težko oceniti," pravi Verčič. Če nekomu pomagajo z avtomobilom, pričakujejo, da se to vidi, zato so avtomobili podpisani. Glede na to, da gre za športnike, ki se vozijo po vsej Sloveniji, ljudje to opazijo. Sicer vedo, da gre za sponzorski avtomobil, vendar pa kdo morda le pomisli: "Če Tina Trstenjak vozi tak avto, potem je pa že dober in ga bomo tudi mi kupili." Zgodba je torej enostavna.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • rd2dmk2 22:34 21.junij 2023.

    a dejete no..kaj pa če bi pisalo na avtu, john doe ?

  • Avatar karjola
    karjola 19:37 21.junij 2023.

    bla bla bla