Avto
54 ogledov

Karavanski talisman: Velik odmik od lagune

Renault talisman estate
1/16
Renaullt
Renault bo na avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavil model talisman, ki nadomešča modela latitude in laguna. Po limuzini so Francozi zdaj na ogled postavili še karavana.

Tudi karavanski talisman je v primerjavi z laguno bolj prostoren v notranjosti, odlikujejo ga bolj kakovostni material in bogatejša oprema.

Tako kot limuzina ima številne inovativne tehnologije. Omenja se kopica varnostnih tehnologij za pomoč vozniku, kot je tehnologija krmiljenja vseh štirih koles 4control, multimedijski sistem R-link druge generacije, osnovni 7-palčni zaslon na dotik in tudi 8,7-palčni zaslon (tablica), sistem samodejnega parkiranja, polne led žaromete, aktivni tempomat z radarjem, sistem samodejnega zaviranja v sili, head up projekcijski zaslon ... Tudi tehnologijo izbore štirih že programiranih načinov vožnje (Confort, Sport, Eco in Neutral) ter še petega, ki ga je možno prilagoditi osebnim željam;

V dolžino meri 486 centimetrov (centimeter več od limuzine), medosna razdalja meri zajetnih 2,81 metra, prtljažnik 572 litrov, kar je zanimivo manj kot pri limuzini (608 litrov), s podrtimi zadnjimi sedeži pa 1700 litrov.

V ponudbi motorjev so TCe bencinski agregti z močjo od 110 kilovatov (150 KM) do 147 kilovatov moči (200 KM), kot dCi dizelski motorji z močjo 88 kilovatov (110 KM), 96 kilovatov (130 KM) in 118 kilovatov (160 KM).

Komentarjev 1
  • mm750 17:37 26.avgust 2015.

    Mmmmm nice, počasi nazaj na pota R25. Lepši od Passta, dinamičnejši, svež in dlje časa bo ostal zanimiv. Že Laguna III je bila korak v pravo smer. Nemci se počasi lahko spet nadejajo francoske konkurence v višjih srednjih razredih.