Avto
3036 ogledov

To je avto, ki napoveduje novi kia cee'd

Kia
Kia po vzoru na Mercedes pripravlja nov atraktivni avtomobil.

S konceptnim modelom proceed pri Kii napovedujejo prihod povsem novo generacijo svojega aduta v C avtomobilskem razredu cee'da. 

Podaljšani hot hatch predstavlja povsem novo karoserijsko različico. Ohranja dinamične elemente proceeda in ga nadgrajuje z vsestranskostjo. Nekaj podobnega smo spoznali že pri Mercedesu z modeloma CLA in CLA shooting brake. Pri Kii so zapisali, da je novi model temeljito predelan in predrugačen za novo generacijo voznikov ter prinaša drzno vizijo morebitnih članov družine cee'd nove generacije. 

Kia bo koncept proceed razkrila 12. septembra na svojem razstavnem prostoru v dvorani 9 frankfurtskega sejmišča. 
 
 

Gregory Guillaume, vodja Kiinega evropskega oblikovanja, pravi: “Zaradi številnih evropskih voznikov, ki čedalje bolj iščejo alternative zmogljivim trivratnim kupejem, smo začeli premišljevati o drugačnem atraktivnem modelu družine cee’d. Koncept Proceed predstavlja novo vizijo avtomobila, namenjenega novi generaciji voznikov, ki si želijo zmogljivejša vozila.” 

Obisk tovarne Kia Motors v Žilini VPRAŠALI SMO Avto Preverili smo, kako nastane vaša kia

Novi in tradicionalni oblikovni elementi 

Konceptni proceed zaznamujejo spuščajoča se streha, kompakten videz, odlikuje pa ga tudi tudi okretnost. Silhueto vozila dopolnjujejo številni izstopajoči oblikovalski detajli. Dinamične okenske obrobe sledijo strešni liniji do zadka, medtem ko agresiven videz v obliki ‘zob morskega psa’, dopolnjen z logom GT, poudari pomanjkanje B stebrička. Bočne stranice dodatno napihujejo bok in ustvarijo mišičast videz zadka vozila. Koncept je 'obut' v ogromna šestkraka 20-palčna aluminijasta platišča. 

 | Avtor: Kia Kia

 
Pri konceptu so posebne tudi luči, ki jih proceed uporablja na drugačen način. Kia predstavlja ‘Luminline’ – osvetljen obris steklene strehe, ki pozdravi voznika ob približevanju vozilu. To služi kot močna nočna vizualna identiteta vozila, ki poudari njegovo fastback obliko.

Posebna je rdeča barve karoserije (Lava Red), ki je nastala kot kombinacija večkratnega ročnega nanosa plasti črnega, srebrnega (kromiranega) in rdečega laka.
 

Zadel zaznamujejo zajetne zračne reže in odsevne površine okrog zadnjih luči, navdahnjene s staljeno feromagnetno kovino.  

Kia stinger GT To je hitri stinger GT Avto Stinger GT spreminja javno mnenje o znamki Kia
 
Pri Kii so na vozilu ohranili nekatere prepoznavne elemente, kot je dobro znana ‘tigrova maska’, s stingerja sposojeni dizajnerski ‘otok’ na motornem pokrovu, zaobljeno vetrobransko steklo, zasteklitev celotne strehe ...

Posebna je rdeča barve karoserije (Lava Red), ki je nastala kot kombinacija večkratnega ročnega nanosa plasti črnega, srebrnega (kromiranega) in rdečega laka.
 

Komentarjev 1
  • Rdečivrag 09:48 08.september 2017.

    Divja in atraktivna oblika - spominja na pomanjšan stinger. Če bodo Kie v prihodnosti podobne temu, bo to še ena revolucija, kjer bo lahko marsikdo pripomnil, da so bili včasih v smislu avtomobilske oblike najboljši Italijani danes so pa Korejci, ...prikaži več, čeprav jim avtomobile oblikujejo Nemci in verjetno tudi Italijani.