Avto
2682 ogledov

Kitajci že spet kupujejo avtomobile

BAIC C301Z Žurnal24 main
Prodaja novih avtomobilov na Kitajskem se kljub temu, da konca epidemije še niso razglasili, počasi spet obuja.

Kot poroča Automotive news Europe, je namreč na Kitajskem svoje avtomobilske Salone spet odprlo skoraj 91 odstotkov vseh prodajalcev avtomobilov. Kot so sporočili iz ene od velikih kitajskih trgovskih verig prodaja trenutno dosega le 53 odstotkov normalne pred izbruhom koronavirusne krize.

virus wuhan Zadnji podatki Zdravje Zadnji podatki: Toliko je bilo v resnici smrtnih primerov na Kitajskem

Geely EC Cross koncept | Avtor: Reuters Reuters

Zadnji pregled kitajskega združenja avtomobilskih prodajalcev pa kaže tudi, da se obuditev prodaje tudi precej razlikuje glede na avtomobilske znamke. Prodajalci kitajskih avtomobilov namreč poročajo, da se njihova prodaja giblje zgolj pri 35 odstotkih lanske prodaje ob istem času, medtem ko se je množičnim tujim znamkam, ki izdelujejo avtomobile na Kitajskem, prodaja vrnila na 54 odstotkov. Še najbolje se prodajajo uvoženi in razkošni avtomobili, ki so na 57 odstotkih običajne prodaje.

Svet Kitajski je uspelo že drugi dan zapored! Borze v zelenem

Vzpodbude mest

Povečanje prodaje je sicer tudi posledica ukrepov oblasti v nekaterih mestih, ki svoje prebivalce vzpodbujajo, naj se čim prej vrnejo v ustaljene smernice življenja pred krizo. Prodajalci pravijo, da je kljub temu zelo malo verjetno, da bi do tega prišlo pred koncem marca.

A pri odpiranju salonov se morajo prodajalci držati določenih ukrepov za preprečitev ponovnega izbruha epidemije, sicer prodajaln ne morejo odpreti. 9,2 odstotka avtomobilskih salonov je namreč še vedno zaprtih, saj jim oblasti niso dovolile ponovnega delovanja. Vzrok za to je bil, da niso izvedli zadostnih ukrepov za zaščito svojih delavcev in kupcev.

Kitajci Avto Kitajci bi znižali cene, okrepili oglaševanje in Evropejcem prodajali avtomobile
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.