Avto
155 ogledov

Ko je isto stari golf dražji od mercedesa

BMW V12
1/7
BMW
Več valjev kot ima, cenejši bo čez nekaj let na trgu rabljenih.

Še nekaj let nazaj so bili avtomobili, ki so jih gnali V8, V10 ali celo V12 motorji, občudovanja vredni. Danes so roko na srce takšni avtomobili namenjeni le še ljubiteljski uporabi, saj je številka o porabi 20 litrov na 100 kilometrov v večini izmed njih preprosto preveč brutalna, da ne govorimo o ostalih stroških vzdrževanja.

Na spletu smo našli celo oglas za audija A8 z W12 6,0-litrskim motorjem, za katerega lastnik trdi, da ga je izredno pazil in ga pozimi sploh ni vozil ... Avto je bil nov vreden vsaj 150.000 evrov, deset let kasneje pa bo zanj iztržil dobesedno drobiž.

BMW V12 | Avtor: BMW BMW
Še druga primerjava - VW phaeton morda res ni bil nikoli prodajna uspešnica, a gre za avtomobil najvišjega kakovostnega in luksuznega kova. Skoraj petmetrska limuzina z V10 dizelskim motorjem in vsem luksuzom pa danes na trgu rabljenih stane toliko kot enako star VW golf z 1,9 TDI motorjem! Govorimo o avtomobilih, ki imajo ponavadi popolno usnje, najelitnejše pripomočke svojega časa in tudi po tri stotnije "konjev" pod pokrovom. 

Če imate čas, poglejte še prek meja

Danes, ko veljajo postulati "downsizeinga" in ko imajo celo veliki avtomobili le še po tri valje (denimo 1,0-litrski motor v fordu mondeou), so torej avtomobili z velikim številom valjev lahko za prave ljubitelje zelo poceni nakup. Na Avto.net smo preverili, kaj velikega je mogoče pri nas dobiti za manj kot 10.000 ali celo manj kot 5.000 evrov. Med njimi so tako starodobniki kot čisto spodobne limuzine včerajšnjega dne.

Na portalu Mobile.de je izbira še neprimerno bolj pestra in tudi cenejša, vendar je potrebno vzeti v ozir stroške prevoza in urejanja papirjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.