Avto
95 ogledov

Ko kitajci naredijo lastno teslo S

Youxia ranger X
1/5
Youxia
Spoznajte teslo S na kitajski način. Youxia Ranger X je brezsramni klon ameriškega električnega avta.

Koliko dajo Kitajci na avtorske pravice, je že dolgo znano, podrobno so se s tem soočali že pri BMW, Audiju, Land Roverju ... Domače tovarne nimajo nobenih težav prekopirati "kože" uspešnih evropskih modelov pri izdelavi lastnih avtov, kakršenkoli je že potem dejanski izdelek.

Zadnji primer pa se je zgodil Tesli, saj je mladi "uspešni poslovnež" napovedal električni športni avto, ki je tako originalen kot mocarela iz Estonije. 28-letni Huang Xiuyuan je zbral ekipo 50 inženirjev in dizajnerjev, ki so v pičlih 16 mesecih spravili skupaj avto z imenom youxia ranger X. Oziroma toliko časa so potrebovali, da so skopirali model S in mu nadeli nekaj lastnih oblikovalskih idej.

Denimo logotip je v resnici črka Y in ne T. In velikanski notranji zaslon je le po naključju sličen tistemu v Tesli. Celo po moči električnega pogona kitajec nudi podobne zmogljivosti pri 260 kW, čeprav je v pospešku glede na specifikacije znatno slabši. 

Da jim ne bi očitali, da kopirajo zgolj enega, so pri ekipi šli brezsramno še korak dlje. Če se bo lastnik naveličal brezlišne vožnje, lahko izbere, da mu iz zvočnikov doni hrup ferrarija 488 GTB, ferrarija laferrarija, ali jaguarja F-type. Popolna kopija, skratka.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.