Avto
129 ogledov

Koliko vozil ima povprečni lastnik bugattija?

Bugatti veyron Bugatti
Ste se kdaj vprašali, koliko ostalih avtomobilov ima v svojih garažah povprečni kupec bugatti veyrona? Vrhovni šefi so izdali podatek ...

Kako nepredstavljiv luksuz predstavlja superšportni bugatti veyron, je mogoče razpredati na dolgo in široko. Denimo s podatkom, da upoštevaje celoten denarni vložek z razvojem vred matični koncern VW z vsakim prodanim veyronom ustvari za neverjetnih 4,6 milijona evrov izgube! In to pri ceni 1,5 milijona (brez davkov) za primerek.

Na drugi strani je vrhovni šef VW-ja Martin Winterkorn poleti povzročil veliko nemira, ko je vsem ostalim koncernskim znamkam ukazal, naj bo zaslužek po prodanem avtomobilu v prihodnje vsaj šestodstoten.

Za lastnika bugattija je bentley v garaži le eden od mnogih

Verjetno ni boljše znamke, s katero bi enačili 1 odstotek najbogatejšega sloja ljudi na svetu. A tudi v tem odstotku so razlike v bogastvu enormne, tako kot so različne cene kaviarja. To ponazarja primerjava Bugattija in Bentleyja, druge najbolj luksuzne znamke v VW-ju. 

"Klientela med Bentleyjem in Bugattijem je povsem drugačna. Lastnik bentleyja ima v povprečju osem avtomobilov. Povprečni kupec bugattija pa ima 84 avtomobilov, tri letala in jahto," je na podlagi  lastnih podatkov za Bloomberg nedavno dejal vrhovni šef Bentleyja in Bugattija Wolfgang Dürheimer.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.