Avto > Kombinirana
1022 ogledov

Dostavljavci dobrin bodo zelo zadovoljni

MAN TGE MAN
MAN je predstavil močno posodobljen delovni voznikov prostor njihovega velikega LGV dostavnika TGE.

Podjetja MAN Truck & Bus je tehnološko posodobilo voznikov delovni prostor v modelu TGE in mu dodalo številne nove asistenčne sisteme za več udobja in varnosti. Po njihovem prepričanju so novosti tako obsežne, da so vse skupaj poimenovali kar 'Next level.' Maja 2024 bodo s proizvodne linije zapeljali prvi modeli MAN TGE Next Level.

Glavni poudarek pri udobju bo na novi armaturni plošči z digitalnim zaslonom instrumentov. Paša za oči nove notranjosti je velik  zaslon za upravljanje funkcij vozila in infotainmenta z imenom MAN Media Van. Sestavlja ga 10,4-palčni zaslon s standardnimi funkcijami DAB+, MAN Connect, App Connect in MAN SmartLink za integracijo pametnega telefona.

Nadaljnje nadgradnje bodo vključevale MAN Media Van Navigation in MAN Media Van Navigation Business, ki imata poleg navigacijske funkcije še dodatne funkcije, kot so glasovno upravljanje, spletni radio, pretakanje medijev in integracija Alexa. Različica Business ima tudi zaslon z diagonalo 12,9 palcev.

Drugi poudarki na armaturni plošči vključujejo preoblikovan ergonomski večfunkcijski volan z integrirano prestavno ročico na volanskem drogu (za samodejne menjalnike), elektronsko parkirno zavoro in funkcijo Keyless Go. 

Poleg tega bo MAN TGE Next Level glede strojne opreme dobil novo generacijo krmilnih enot, senzorjev in kamer. Nekateri asistenčni sistemi bodo prvič del serijske opreme, vključno z informacijami o prometnih znakih, sistemom aktivnega varovanja voznega pasu, zaznavanjem utrujenosti in asistentom za parkiranje.  

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.