Avto > Kombinirana
897 ogledov

Korona laboratorij, ki lahko pride k vam

MAN, covid
1/8
MAN
Zdi se, da se novi korona virus še ne bo tako kmalu poslovil iz naših krajev, zato je dobrodošla vsakršna oprema za boj proti njemu. Pri MAN-u so nanj odgovorili z laboratorijem na štirih kolesih.

V sodelovanju z zdravstvenimi strokovnjaki s namreč kombi MAN TGE predelali v potujoči laboratorij za izvajanje testiranj na okužbo z virusom SARS CoV-2. Pravijo, da se bo mogoče z laboratorijem na kolesih pripeljati neposredno v žarišče okužbe in na mestu opraviti več kot 500 hitrih PCR testov na vozilo na dan.

MAN, covid | Avtor: MAN MAN

Poleg testiranja na mestu okužbe je ključnega pomena tudi izvajanje hitrih testov z napravami za molekularno diagnostiko »vivalytic«, ki so jih razvili pri Boschevem medicinskem oddelku. Za test je namreč povprečno potrebnih 39 minut, s čimer se Boscheve analitske naprave uvrščajo med najhitrejše, ki so trenutno na voljo. Celotni postopek od odvzema do priprave in analize vzorca zato traja manj kot uro.

Avto covid-19 virus zaščitna oprema Vožnja v epidemiji Avto Drugi val: nov nasvet, kako se zaščititi v avtu

Mobilnost kot prednost

Posebna prednost MAN-ovega kombija je tudi mobilnost, saj se lahko po potrebi hitro odpelje tja, kjer ga potrebujejo. Poleg tega hkrati omogoča tudi izvedbo štirih postopkov: jemanja vzorcev z vatiranimi paličicami, testiranja, analize izidov in komunikacijo z zdravstvenimi ustanovami. Rezultati testov se namreč iz analizatorjev takoj digitalno prenesejo na prenosni računalnik, z njega pa ga lahko osebje takoj pošlje v pristojne zdravstvene ustanove ali pa k testirani osebi.

MAN, covid | Avtor: MAN MAN

Pri MAN-u so pripravili dve različici kombija, manjšo s standardno medosno razdaljo in največjo dovoljeno maso 3,5 tone in večjo s podaljšano medosno razdaljo in največjo dovoljeno maso 5,5 tone. Obe različici sta opremljeni s posebnimi nosilci za analizne naprave, daljša pa razpolaga tudi s posebnim prostorom za jemanje brisov. Obe različici sta opremljeni tudi z MAN-ovim telematskim vmesnikom za povezavo s spletom.

Bosch, analizator korona vorus Zdravje Razvili hitri test za koronavirus

Pri MAN-u so sicer prva dva mobilna laboratorija že izdelali, uporabljati pa ga je mogoče povsod po Evropi, saj rezultate analiznih naprav priznavajo v vseh evropskih državah.

MAN, covid | Avtor: MAN MAN

Komentarjev 1
  • lulibuc 11:40 29.oktober 2020.

    Dobrodošel, samo ne vem, če bo lahko od mene tudi cel odpeljal