Avto
10765 ogledov

Lada niva: Pošast izpod nemških rok

ZUBR lada niva
1/6
ZUBR
Ko se združita Nemec in Rus, nastane pošast.

Nemški predelovalec serijskih avtomobilov ZUBR je predstavil izboljšano različico lade nive, idealno za terensko vožnjo po najtežjih terenih. Ljubitelji ekstremne vožnje po zahtevnih terenih običajno cenijo lado nivo, a je različica monster povsem nekaj drugega.

Lada niva Avto Lada niva prenovljena, to morate videti!

Glede na to, da je niva narejena na mehanski platformi, idealni za modifikacije, je monster videti kot povsem naravna nadgradnja in nekaj, kar bi lahko šlo tudi v serijsko proizvodnjo.

ZUBR lada niva | Avtor: ZUBR ZUBR

Nemci so ruskemu terencu dvignili vzmetenje za kar 15 centimetrov, vgradili pa so tudi večje, masive terenske pnevmatike. Tako so dobili kar 23,5 centimetra večjo oddaljenost od tal od originala.

Lada niva Avto Kako je mala lada odčitala lekcijo Audijevemu SUV

Da je monster pripravljen na ekstremne vozne razmere, ne razkrivajo le kolesa, temveč tudi vgrajena cev oziroma »snorkel«, ki zagotavlja, da vozilo zlahka premaga globoke vodne ovire.

ZUBR lada niva | Avtor: ZUBR ZUBR

Cena zasoljena

Poleg tega so razširili loke blatnikov, dodali primernejše plastične odbijače, na zadku, na pokrovu prtljažnika pa so namestili rezervno kolo – tako da ima niva monster vse lastnosti ekstremnega terenskega vozila.

Avto Top 5 večnih avtomobilov

Posebna je tudi barva, mat sivo-olivna, ki je odporna proti rji in praskam.

ZUBR lada niva | Avtor: ZUBR ZUBR

Med opremo so dodali še vitle, stopnice za lažji vstop v vozilo in podaljšane izpušne cevi. Žarometi so prilagojeni LED tehnologiji, niso pa spreminjali motorizacije. Tudi to nivo poganja ruski 1,7-litrski atmosferski motor z 82 konjskimi močmi in pogonom na vsa kolesa.

Lada niva pri nas 12.800 € Avto Še vedno lahko kupite novo lada nivo

Pri podjetju ZUBR za nivo monster računajo zajetnih 44.000 evrov, ponujajo pa tudi številne možnosti personalizacije po željah kupca.

Na dobavo je treba čakati okoli tri mesece.
 

Komentarjev 2
  • jakec1575 09:13 05.februar 2022.

    Za ruski trg bogatih ruskih zanesenjakov

  • djdj 08:58 05.februar 2022.

    Boljša je Lada Niva 6x6: http://www.youtube.com/watch?v=qv9w2MA2Wvo&t=11m57s :)