Avto
19 ogledov

Leaf in volt razbita z odliko

Nissan leaf
1/22
Žurnal24 main
Svetovni avtomobil leta nissan leaf in najbolj "zeleni" avtomobil leta chevrolet volt sta na testu varnosti, ki ga izvaja Ameriški inštitut za varnost v prometu (IIHS), prejela najvišji oceni.

Ameriška različica EuroNCAPa IIHS je po svojem testu varnosti nissan leaf in chevrolet volt uvrstil na tako imenovan Top Safety Pick seznam vozil, ki so prejela odlično oceno na področju aktivne in pasivne varnosti.

Chevroletov volt in Nissanov leaf sta dobila najvišje ocene na prvem testiranju avtomobilov na električni pogon, ki ga je izvedel ameriški zavarovalniški inštitut za varnost v prometu. Oba avtomobila sta dobila najboljše ocene pri trkih s sprednje, zadnje in bočne strani.

Čeprav tako leaf kot volt spadata med manjše avtomobile, pa inštitut ugotavlja, da sta zaradi težkih baterij s svojo maso bližja velikim limuzinam. Volt tehta 1705 kilogramov, kar je približno toliko kot Chevroletova impala, leaf pa 1529 kilogramov, kar je približno toliko kot Nissanova altima. Zaradi svoje mase sta oba najbolje ocenjena avtomobila varnejša za potnike, saj sta stabilnejša v prometnih nesrečah.

Inštitut je sicer pred tem že testiral dva električna avtomobila, Gemov e2 in Wheegov whip, vendar pa sta na testiranju dosegla zelo slabe rezultate, prav tako pa ne dosegata tako velikih hitrosti, da bi potrebovala oceno o doseganju ameriških zveznih standardov varnosti.

Predstavnik inštituta Joe Nolan je pojasnil, da volt in leaf dosegata zelo visoke standarde varnosti, čeprav ju poganja elektrika. Zavarovalniški inštitut za varnost v prometu, ki so ga ustanovile zavarovalniške družbe, sicer za proizvajalce avtomobilov testira varnost njihovih vozil.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.