Avto
1454 ogledov

Logotip, ki predstavlja novega avtomobilskega giganta

Stellantis Stellantis
Fiat Chrysler in PSA so razkrili logotip skupnega zavezništva, korporacije Stellantisa, ki predstavlja nadaljnji korak k združitvi v enega najmočnejših avtomobilskih zavezništev na avtomobilskem trgu.

Pri Fiat Chrysler in PSA so zapisali, da je logotip nadaljnji korak k dokončanju njihovega dogovora za združitev v eno podjetje.

Avto Avtomobilski megaloman v nastajanju

Decembra lani so se proizvajalci avtomobilov dogovorili, da bodo združili 38 milijard dolarjev vrednih delnic za ustanovitev četrtega največjega proizvajalca avtomobilov na svetu, ki bo združil znamke, kot so Fiat, Jeep, Dodge, Ram in Maserati, s Peugeotom, Oplon, Citroënom in DS.

Renault Avto Renault se je oglasil glede združitve s Fiat Chryslerjem

"Logotip simbolizira bogato dediščino ustanovnih podjetij Stellantisa in edinstvene kombinacije prednosti portfelja 14 avtomobilskih znamk nove skupine ter raznolikost poklicnih izkušenj zaposlenih v vseh regijah," so zapisali v skupni izjavi v obeh avtomobilskih koncernih.

semafor zelena luč Avto Prva zelena luč za združitev avtomobilskih velikanov

»Stella« je sicer latinski izraz za zvezdo, kar ni naključje, saj naj bi iz povezave z astronomijo izhajal duh optimizma, nove energije in obnove, kar bo prineslo zlitje podjetij.

Stellantis, FCA, PSA Avto Četrti največji avtomobilski koncern bo Stellantis

Imena in logotipi sestavnih znamk skupine bodo po predvideni sklenitvi posla ostali nespremenjeni.
FCA in PSA sta v ponedeljek ponovila, da naj bi združitev zaključila do konca prvega četrtletja prihodnjega leta.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.