Avto
22 ogledov

Mazda MX-5 RF za tiste, ki želijo trdo

Mazda MX-5 RF
1/6
Mazda
Mazda je pripravila lepo presenečenje, saj je na avtosalon v New Yorku zapeljala z MX-5 RF. Kultni roadster je tudi v novi generaciji dobil trdno streho!

RF kot dodatek v imenu MX-5 pomeni "retractable fastback", v četrti generaciji miate pa namerava nadaljevati z veliko priljubljenostjo, ki jo je trdi" roadster izkazoval v času prejšnje generacije, ko so kar polovico MX-5 prodali v različici s trdno streho. 

Pri MX-5 RF pa je mehanizem razpiranja in zapiranja strehe povsem nov. Vse žene elektrika, med posotpkom pa se dvigne celoten zadnji del avtomobila. Streha je v želenem položaju v vsega 12 sekundah, operacijo je mogoče izvesti tudi pri nižjih hitrostih. 

RF se od klasičnega MX-5 oblikovno razlikuje in je bolj podobna kakšnemu porsche 911 targi, saj ima zadaj dodane bočne elemente.  Mogoče je tudi ločeno spustiti zadnje steklo, da v kabino dovolimo več zraka.

Ne glede na položaj strehe je prtljažnika še vedno 150 litrov, kar je enako kot pri mehki različici. Različica RF bo nekaj tisočakov dražja od klasičnega MX-5 roadsterja, še vedno pa bosta za pogon skrbela 1,5 in 2,0-litrska bencinarja.

Pa še ena podrobnost, ki se jo opazi s slik - mazda MX-5 s trdno streho ima tudi kamero za city AEB sistem, ki ga doslej roadster ni poznal.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.