Avto
139 ogledov

McLaren P1 LM raztreščil še sveži rekord v Nürburgringu

McLaren P1 LM Wikimedia commons
McLaren P1 LM je novi kralj "Ringa". Progo na Nürburgringu je prevozil tako hitro, da je pometel s tekmeci. Stari rekord električnega kitajca se je tako obdržal le dva tedna.

McLaren P1 LM je najhitrejši serijski avto na slovitem Nordschleife, celotni krog je prevozil v šestih minutah in 43 sekundah, kar je več kot dve sekundi hitreje od presneto hitrega NIO EP9, kitajskega električnega stvora. Nemški ponos in še donedavni rekorder porsche 918 spyder za rekordom sedaj zaostaja že 14 sekund.

P1 LM je serija vsega petih izpopolnjenih avtov izpod rok mojstrov akreditirane delavnice Lanzante Motorsport. Gre pravzaprav za močno predelano izvedenko P1 GTR, ki pa se loči od njega po še nižji masi in dirkaški aerodinamiki. Motor ostaja enak, a P1 GTR že sam po sebi iz V8 bencinarja in hibridnega pogona iztisne kar 735 kW (1.000 KM). Gre za pravo zverino s huronskimi pospeški, organe trgajočimi zavorami in končno hitrostjo pri 362 km/h. 

McLaren P1 je bil že doslej rekorder med serijskimi avti na štirih znanih svetovnih pistah, med drugim tudi domačem Silverstonu.

Za volanom je sedel Kenny Brack, zmagovalec 500 milj Indianapolisa iz leta 1999, na kolesih so se vrtele Pirellijeve Trofeo pnevmatike.

Video rekordnega kroga:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.