Avto > Mehanik leta
315 ogledov

Kaj je na servisih zastonj?

Servis vozil Gregor Prebil
Servisi pred nastopom zime ponujajo najrazličnejše akcije pregleda vitalnih točk vozila pred zimo. Nekateri pregledi so tudi brezplačni, pred zimo pa ponujajo dodatne popuste na pnevmatike, rezervne dele in potrošni material.

Pripravili smo pregled, kaj strankam pred zimo ponujajo uradni servisi.

Porsche Slovenija

Pri uvozniku za znamke Volkswagen, Audi, Škoda, Seat in Porsche so nam odgovorili, da brezplačen preventivni pregled nima časovnih omejitev.

Brezplačen preventivni pregled vključuje : kontrolo luči, vključno z kontrolo sistema za pranje stekel in z nastavitvijo šob, kontrolo metlic brisalcev, kontrolo stanja, profila in tlaka v pnevmatikah, kontrolo sistemskih tekočin (hladilne tekočine, tekočine za stekla, zavorne tekočine), kontrolo nivoja olja, kontrolo akumulatorja, kontrolo vetrobranskega stekla, kontrolo klinastega jermena, kontrolo izpušnega sistema, kontrolo obvezne opreme (prva pomoč komplet žarnic, odsevni brezrokavnik) in kontrolo debeline zavornih oblog.

V času trajanja preventivnih pregledov poteka akcija, 40-odstotkov popusta na zimske pnevmatike. Nudijo ugodnejše cene na servisne pakete, kot naprimer zamenjavo zavornih oblog, diskov, blažilnikov ...

BMW

Iz BMW so nam odgovorili, da ponujajo preventivni pregled vozila pred  zimo, ki zajema pregled 12 kontrolnih točk, ki najbolj vplivajo na zanesljivo delovanje vozila. Omenjeni preventivni pregled ni brezplačen.

Honda in Mitsubishi

Tako v Ljubljani, kot Mariboru za obe znamki nudijo preventivni pregled in kontrola zavor za 4,99 evra, 30-odstotni popust na servisno uro, menjavo pnevmatik za 27 evrov in bolj ugodno ponudbo zimskih pnevmatik ter originalnih nadomestnih delov. Akcija traja do 30. novembra.

Avto Triglav (Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Lancia, Dodge, Chrysler)

Odgovorili so nam, da so pripravili zimski paket, ki za 40 evrov vključuje zamenjavo pnevmatik, uravnoteženje pnevmatik in sezonsko hrambo pnevmatik. Ob tem strankam opravijo še brezplačen pregled 32 kontrolnih točk varnosti vozila.

Toyota

Brezplačnega pregleda ne ponujajo. Jesenska akcij, ki poteka do 31.12. Za 22 evrov v primeru yarisa II akcija vključuje menjavo metlic prednjih brisalcev (komplet), tekočino za pranje stekel, test baterije, test svetil, pregled pnevmatik. Ob pregledu stranka prejme winter certifikat o pregledu.

Opel

Na Oplovih pooblaščenih servisih za en evro ponujajo generalni pregled vozila, v času akcije, ki poteka do 31. decembra , ponujajo ob nakupu akumulatorja triletno garancijo, ugodnejši nakup in montaže brisalcev, akcijske cene nakupa platišč s popustom do 50 odstotkov, ugodnejše cene za nakup pnevmatik in pokrovov koles.

Renault

Klasičnih dnevov odprtih vrat, kjer opravljajo brezplačne preglede vozil, to jesen ni. Zato pa pri vsakemu posegu (rednem servisu, menjavi pnevmatik itd.) v servisnih delavnicah Renault pregledajo 33 kontrolnih točk vozila.

 PSA (Peugeot in Citroën)

Stranke ob vsakem obisku pooblaščenega servisa, iz kateregakoli razloga, prejmejo brezplačen preventivni pregled na 26 ključnih točkah na vozilu. Pregled je standarden, vendar je fokus servisnih svetovalcev prilagojen letnim časom. Posebnega zimskega pregleda zaradi slabega odziva strank v preteklih letih, letos ne opravljajo.

V zimskem času je poudarek na točkah na vozilu, ki so pomembne za delovanje vozila v zimskih razmerah (npr. akumulator, hladilna tekočina, brisalci, svetila, svetovanje glede pnevmatik, itd…) Vse stranke včlanjene v program lojalnosti Moj Peugeot ali MyCitroen plus, imajo do 35 odstotkov popustov na večino rezervnih delov (odvisno od starosti vozila), ne samo v določenem obdobju, ampak skozi celotno leto. Članstvo v programu je brezplačno. Posebne ugodnosti članstva so brezplačna hramba pnevmatika, plačevanje na obroke, ali določeni promocijski izdelki z do 40-odstotki popusta.

Hyundai

Hyundaijeva petletna tovarniška garancija zajema tudi pet let brezplačnih preventivnih pregledov vozila. Brezplačni preventivni pregled se izvaja na pooblaščenih servisih Hyundai celo leto, v spomladanskem in jesenskem času pa lastnike vozil tudi aktivno vabijo na pregled. Storitev zajema pregled 35-ih kontrolnih točk. Stranka po opravljenem pregledu prejme poročilo o stanju vozila. V koledarskem letu brezplačni preventivni pregled na pooblaščenih servisih Hyundai opravi približno 10 odstotkov vseh registriranih vozil hyundai v Sloveniji.

Ford

Pri Fordu še pripravljajo posebno akcijo za vozila starejša od 4 let (Motorcraft), ki se bo začela še letos. Program bo poleg ponudbe ugodnejšega servisiranja, najbolj pogostih popravil in ponudbe pnevmatik, vključeval tudi brezplačni pregled vozila. Le-ta bo del stalne ponudbe za Fordova vozila.

Nissan

Akcija se izteka, saj poteka le še do 15. novembra, in vključuje pregled štirideset najpomembnejših točk oziroma delov avtomobila, vključno s preverjanjem luči, pnevmatik, zavor in vseh tekočin ter posebne pogoje za nakup delov in potrošnega materiala. V kolikor se stranka po pregledu vozila odloči za nakup kompleta štirih amortizerjev, zavornih ploščic, diskov ali senzorjev tlaka v pnevmatikah, dobi enega od omenjenih delov popolnoma brezplačno .... Enaka ponudba velja tudi za nakup kompleta jeklenih platišč. V akcijo so vključeni tudi brisalci, sredstva proti zmrzovanju, oziroma  tekočina za stekla.

Mazda

Mazdini servisi opravijo brezplačen preventivni pregled v sklopu rednega servisiranja vozil. Za to imajo v programu, ki ga uporabljajo za različne servisne posege tudi poseben protokol za »preventivni pregled vozila pred zimo«, ki traja celo zimo. V času trajanja preventivnih pregledov ponujajo popuste tudi na pnevmatike. V povprečju pa so popusti na pnevmatike okoli 20 odstotkov. V zimski akciji imajo še dodatno opremo: gumi tepihi, korito prtljažnika, nosilci za smuči, magnetni nosili za smuči, strešni kovček te seveda lita in jeklena platišča s pokrovi koles. Popusti niso procentualni ampak ima vsak izdelek posebno akcijsko ceno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.