Avto
64 ogledov

"Mercedes in Peugeot, sedita, pet!"

Mercedes-benz E
1/2
Euro NCAP
Mercedes-benz razred E in peugeot 3008 sta z odliko prestala varnostne teste organizacije Euro NCAP.

Mercedes-benz razred E je trenutni vrhunec znanja, ki ga pri sloviti znamki vgrajujejo v svoje avte in to velja tudi za varnost. Serijska varnost tega premijskega avta je na visokem nivoju, različne simulacije trkov so dokazale, da so potniki tako spredaj kot zadaj zelo dobro zaščiteni. Razred E je maksimalno število točk prejel tudi za sistem avtonomnega zaviranja v sili pri simulaciji ustavljenega vozila spredaj. Zelo dobro je prepoznaval pešce, tudi otroke. 

Razred E ima sicer na razpolago še številne napredne sisteme, ki sploh še niso zaobjeti v testih. Tako samodejno prepoznava in prilagaja hitrost avta veljavnim omejitvam na cesti ter prepoznava nevarnost trkov s prečnim prometom v križiščih.

Novi peugeot 3008 iz razreda kompaktnih križancev se je tudi zelo dobro odrezal. Spodobno zavaruje pri trkih in ima štiri isofix pritrdišča za otroke. Večje kritike je bil s strani Euro NCAP deležen le zaradi dejstva, da je sistem samodejnega zaviranja in prepoznavanja pešcev praviloma na voljo le kot dodatna oprema. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.