Avto
12 ogledov

Mercedes predstavil konkurenta X6

BMW X6 proti konceptnemu Mercedes-benzu coupe SUV.
1/5
BMW/Mercedes-benz
Peking. Mercedes-Benz je na avtosalonu v kitajski prestolnici razkril rivala BMW X6. Za zdaj v konceptni obliki. Kako podobna sta si?

Kupejevski suv BMW X6 si je v samo šestih letih na trgu že prislužil statusni simbol. Nič čudnega, da so se zdramili tudi pri Mercedesu, ki želi z modelsko ofenzivo do leta 2020 prevzeti primat v razredu premium vozil. In prav športni terenci so tisti, ki bodo odločali prodajne bitke, napovedujejo strokovnjaki.

Prvi mož Daimlerja Dieter Zetche je dejal, da v kombinaciji kupejevske in suvovske zasnove vidijo velik potencial.

Oblikovalci so navdih za obliko koncepta, serijski model se bo imenoval MCL, dobili pri štirivratnih kupejih CLA in CLS. Neuradno se govori, da bo del palete MLC tudi hibrid in prav tako MCL65 AMG z V12-motorjem. Verjetno si bodo motorje za nov produkt izposodili od modela ML, kar pomeni, da ga bo poganjal tudi štirivaljni dizel, v njem pa se bo pojavil tudi V8-biturbo motor z več kot 500 konjskimi močmi.

Prodaja serijskega MCL naj bi se začela prihodnje leto, proizvajali pa ga bodo v Mercedesovi tovarni v ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.