Avto
8 ogledov

Mini jeseni s prvim dvosedežnikom

Mini coupe
1/39
Žurnal24 main
Mini bo svojo družino vozil razširil s predstavitvijo modela coupe. Prve fotografije vozila v gibanju so že zaokrožile po svetovnem spletu, ohranja pa vse lastnosti vozil znamke Mini.
Fotografije mini coupeja si lahko pogledate TUKAJ.

BMW (lastnik Minija) je že pred časom potrdil prihod mini coupeja, ki bo še letos zapeljal na ceste, proizvajali pa ga bodo v tovarni Oxford v Veliki Britaniji. Pod motornim pokrovom bodo: bencinski motor z močjo 90 kilovatov/122KM (različica mini cooper coupe), 135 kilovatov/184KM (mini cooper S coupe) in 155 kilovatov/211KM in 280 Nm (mini john cooper works coupe, pospešek od 0–100 km/h v 6,4 sekunde), kot tudi dizelski motor z močjo 105 kilovatov/143KM in 305 Nm navora (mini cooper SD coupe). Iste motorje, kombinirane z ročnim ali šeststopenjskim steptronic avtomatskim menjalnikom, naj bi bili tudi v različici mini roadsterja s klasično platneno streho.

Coupe v dolžino meri 373 centimetrov, širok je 164 centimetrov, visok 138 centimetrov, medosna razdalja je 247 centimetrov. Platišča so 15-, 16- in 17-palčna, odvisno od različice. Glavna sprememba v primerjavi s standardnim minijem je nova oblika strehe. Zanimiv je aktivni zadnji spojler, ki se samodejno dvigne pri hitrosti nad 80 km/h, spusti pa pri hitrosti pod 60 km/h.

V opremi bodo med drugim tudi sistemi Dynamic Stability Control (DSC), Dynamic Traction Control (DTC) in Electronic Differential Lock Control (EDLC). Svetovna premiera je najavljena za september na avtosalonu v Frankfurtu, takoj zatem pa se bo tudi začela prodaja. Serijski mini roadster na ceste prihaja prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.