Avto
11509 ogledov

Mojstrovina: Ste že videli ta oglas?

Hondina TV reklama The Cog Honda
Snovalci, ki stojijo za TV oglasom za verižno reakcijo za hondo accord, razkrivajo, kako so v 60 posnetkih posneli eno najbolj ustvarjalnih reklam tega stoletja.

Pred dvajsetimi leti je bila posneta ena najboljših reklam za avtomobil. Gre za Hondino reklamo z naslovom The Cog, ki je bila premierno prikazana leta 2003. Reklama je hitro postala uspešnica, čeprav so jo predvajali le na treh trgih, in sicer v Veliki Britaniji, na Švedskem in v Avstraliji. Povzročila je toliko zanimanja, da so o ozadju snemanja posneli celo kratek dokumentarni film.

Reklamo so snemali sedem mesecev. Sam razvoj sistema je trajal štiri mesece, preostale tri mesece pa so porabili za izvedbo, snemanje in montažo. Že najmanjša sprememba temperature ali vetra bi vplivala na izvedbo, reklama pa je bila tako dolga, da so jo posneli v dveh delih. Zvok je bil pomemben sestavni del, saj je bil del razumevanja tega, kar snovalci oglasa opisujejo kot Hondin "topel inženiring".

Vse ostalo je bilo narejeno brez uporabe CGI (računalniško ustvarjene slike) ali kakršnih koli drugih učinkov. V reklami je vse resnično in občinstvo je to znalo ceniti. Zaradi tega oglasa je Honda na svoji uradni spletni strani v Veliki Britaniji zabeležila rekorden obisk.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • žurnalWTF 15:19 29.december 2023.

    to je možno samo na žurnalu da ti kažejo 20 let stare reklame... Še sreča da obstajajo osmrtnice, cheap reality showe in angleški dvor, da imajo sploh o čem pisat... (saj vem da si pri žurnalu mislite: hehe, kliknil je ...prikaži več pa vseeno (kot je ena vaših pred časom celo odpisovala v komentarjih)... še dobro da imam adblock ;)