Avto
5496 ogledov

Na avtocesti zaspal za volanom, prebudila ga je šele policijska sirena

Tesla model Y Anže Petkovšek Tesla model Y
Celih 15 minut se je vozil po avtocesti, medtem ko je spal.

Nemški policisti so bili ob koncu preteklega leta sila presenečeni nad videnim na avtocestnem odseku med Bambergom in Bayreuthom (A70). Ob izvajanju redne kontrole okoli polnoči so namreč opazili, da se neimenovani 45-letnik ne odziva na signalizacijo z napisom "sledi mi". Ker se voznik ni odzval na signalizacijo, so se policisti vozilu približali z boka in vklopili policijsko sireno, kar je le prebudilo spečega voznika.

Tesla model Y Serijska napaka Avto Tesla vpoklicala več kot 300.000 vozil

Izkazalo se je, da je vozil z vklopljenim avtopilotom, kar 15 minut naj bi spal za volanom, poročajo nemški mediji. Policisti so utrujenemu vozniku odredili test na droge, ki je pokazal, da je 45-letnik vozil pod vplivom prepovedanih substanc. No, pravzazprav ni "vozil", saj je to počel kar teslin avtopilot. 

Tesla model Y nesreča Avto Tesla brez nadzora ubila dva človeka

Policisti so še ugotovili, da je bil avtomobil opremljen s posebno napravo, ki teslinemu avtopilotu daje misliti, da se voznik ves čas dotika volana (standardni avtopilot namreč zahteva, da se voznik vsake toliko dotakne volana, sicer se izklopi, tako da 15-minutna vožnja ob spancu ni mogoča).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.