Avto > Na Štrom
965 ogledov

Mačke bodo samo še električne

Jaguar I-pace Saša Despot
Jaguar na novi pogon preklaplja takoj, Land Rover bo sledil kmalu.

Nova strategija znamke Jaguar Land Rover pravi, da bodo vsi prihodnji avtomobili tega proizvajalca le še električni. S tem je družba napovedala miselni preskok, s katerim se želi čimprej posloviti od dobe termičnih motorjev in začeti konkurirati Tesli, Audiju in drugim premijskim znamka v novi električni dobi. 

Modeli znamke Jaguar bodo že od leta 2025 le še električni, medtem ko bo Land Rover v naslednjih petih letih predstavil šest električnih različic suvov. Prvega leta 2024, povzema STA poročanje tujih medijev.

Na temeljih spodbudnega poslovanja

Jaguar Land Rover, ki je v lasti indijskega Tata Motors, bo ohranil vse proizvodne obrate v Veliki Britaniji in po svetu, bodo pa proizvodnjo prilagodili med drugim izdelavi modelov na električnih platformah. Družba zagotavlja, da bodo imeli ključni partnerji, kot so sindikati, trgovci in dobavitelji, še naprej pomembno vlogo.

Družba je v četrtletju do konca decembra, tretjem četrtletju njenega poslovnega leta, prodala 128.469 vozil, kar je 13,1 odstotka več kot v drugem četrtletju in devet odstotkov manj kot v enakem obdobju leto prej. Prodaja na Kitajskem je bila za 20 odstotkov višja kot v predhodnem četrtletju in 19,1 odstotka višja kot leto prej.

Dobiček pred davki je bil s 439 milijoni funtov (503 milijone evrov) za 17,4 odstotke višji kot v drugem četrtletju poslovnega leta in 3,6-krat tolikšen kot v enakem obdobju leto prej. Prihodek od prodaje je znašal šest milijard funtov, s čimer je bil 3,75-krat tolikšen kot v predhodnem četrtletju, je bil pa še pod predkrizno ravnjo leto prej, navaja družba.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice