Avto > Na Štrom
1930 ogledov

Peugeot razkriva revolucionarni volan

Peugeot Inception Concept
1/11
Peugeot
Peugeot je na sejmu CES v Las Vegasu uradno predstavil svoj novi konceptni avtomobil inception. Napoveduje kar pet novih modelov francoske znamke, ki prihajajo v prihodnjih letih. Kaj lahko pričakujemo?

Koncept Inception napoveduje številne oblikovne značilnosti in tehnologije, ki bodo implementirane v Peugeotovo prihodnjo električno ponudbo, imenovano "e-native".

Asistenčni sistemi Poznate? Avto Tri situacije, ki so še posebej kritične pri premikih vozila

Peugeot Inception Concept | Avtor: Peugeot Peugeot

Linda Jackson, izvršna direktorica Peugeota, je potrdila, da novi koncept napoveduje "naslednjo generacijo modelov e-Native – ti temeljijo na novih platformah, pripravljenih za izključno električna vozila. »Že leta 2023 bomo ponudili elektrificirano različico vsakega modela znamke Peugeot. Vendar gledamo še dlje od tega,« je dejala Jacksonova in potrdila prvenec petih novih električnih vozil v naslednjih dveh letih.

Peugeot Inception Concept | Avtor: Peugeot Peugeot

Peugeot 308 in prepoznavanje prometnih znakov Poznate? Avto S tehnologijo proti kazni za prehitro vožnjo

Po mnenju Peugeota koncept "odpira novo dobo" za znamko, osredotočeno na njene tri glavne vrednote - privlačnost, čustva in odličnost. Francoski proizvajalec avtomobilov govori o "revolucionarnem" oblikovanju notranjosti in občutkih v vožnji "brez primere".

Peugeot Inception Concept | Avtor: Peugeot Peugeot

Navigacija Avto Kot bi te nekdo ves čas peljal za roko

Nova generacija i-cockpita

Značilni oblikovalski elementi, kot so LED očnjaki, bodo že kmalu preneseni v Peugeotov oblikovalski jezik. Francoski proizvajalec bo ohranil nekatere ključne elemente svojih vozil. V notranjosti bo koncept vključeval naslednjo generacijo i-cockpita. Peugeotovi oblikovalci trdijo, da bo nova notranjost "preoblikovala vozne gibe" in hkrati ustvarila "nove digitalne in fizične izkušnje". Pri Peugeotu dodajajo, da bo inception "pokazal pot funkcijam in tehnologiji", ki bodo v serijske modele vključene od sredine tega desetletja dalje.
Ta pet metrov dolg konceptni avtomobil ima dva elektromotorja (enega spredaj in enega zadaj), ki skupaj proizvedeta 680 konjskih moči, velika moč pa se prenaša na vsa štiri kolesa. Pospešek od 0 do 100 km/h naj bi bil krajši od treh sekund.

Peugeot Inception Concept | Avtor: Peugeot Peugeot

Peugeot e-Rifter Avto Eden najbolj priljubljenih družinskih avtomobilov v novi vlogi

Pri Peugeotu obljubljajo, da lahko z baterijo kapacitete 100 kWh prevozite 800 kilometrov. Pri polnjenju vsaka minuta doda 30 kilometrov dosega. V notranjosti izstopa volanski obroč, ki so ga pri Peugeotu poimenovali hypersquare. Ta pravokotni volan je tudi zaslon, povezan s štirimi krožnimi elementi v vogalih, ki omogočajo upravljanje funkcij na dosegu roke. V avtonomnem načinu hypersquare popolnoma izgine, se umakne ter sprosti pot zelo velikemu zaslonu.

Komentarjev 3
  • Avatar NickMason
    NickMason 05:26 07.januar 2023.

    Bicikel je čisto dovolj za te neumne čase

  • rd2dmk2 22:01 06.januar 2023.

    če bodo tile avti takole izgledal bodo šli po poti Simce in Talbolta.

  • Toma 13:48 06.januar 2023.

    Fajn bi bilo, če bi bila tudi kolesa takšne oblike kot "volan" ;-)