Avto
3128 ogledov

Najbolj iskren slovenski oglas za rabljen avtomobil

Renault megane grandtour Renault
Na spletnih straneh za prodajo vozil pogosto naletimo na duhovite oglase lastnikov rabljenih vozil, ki prodajajo svoja vozila. A na tako iskrenega, kot ga je podal prodajelec Boris, še nismo naleteli.

Zaradi pristnosti besedila nismo lektorirali izjav, ki so se znašli v oglasu za vozilo. 

Boris pri enem od ponudnikov spletnih avtomobilskih oglasov prodaja deset let starega renault megana grandtourja. Zanj pravi, da kilometri na števcu (263 tisoč) držijo in da se je večino z njim vozil po avtocesti. Prizna, da je velika verjetnost, da bo zagotovo uspešen na tehničnem pregledu. 

Avto je redno servisiran, zato je prepričan, da bo dobro delal še naslednjih 100 tisoč kilometrov, celo po koroških cestah, za katere pravi, da so luknjaste, zato "je avto-optika pogosta storitev."
Zelo iskreno priznava, da brez napak pri tej znamki vozil ne gre, še posebej na elektroniki. In našteva, prednja leva vrata se ne zaklepajo/odklepajo centralno, zato je treba to delati ročno. "En nesposobnež mi je v Arji vasi vlamljal v avto, ker sem imel pet evrov not … sicer mu ni uspelo vlomit, mi je pa malo pokvaril ključavnico. To pomeni, da ima avto dober proti-vlomni sistem. Ampak kljub temu se še zaklepa/odklepa," zapiše v svojem slogu.

Pozimi vžiga, kot bi bilo poletje

Klima deluje, ampak jo je treba napolniti s plinom. Sam je ni uporabljal, ker ima raje odprta okna. Našteva naprej: "Prednja leva stran zvočnikov ne špila, to ima večina Renaultov problem pri tovrstni elektroniki, sem že vozil razne Clie ipd ... Ima še nekaj manjših napakic ampak za kilometre in letnika je to pričakovano." 

Priznava, da ima avto osnovno opremo, zato se kaj večjega težko pokvari. "Drugače pa res, avto gre ko švicarska ura, brezhibno, pozimi vžiga kot bi bilo poletje, primeren za dolge-kratke razdalje, ni da ni. Zelo primeren za praktično porabo in izkoristite ga kot se spodobi. Prtljažnik, prostornina super - večje od passata letnika 2005, preverjeno. Eden najbolj varčnih avtov. Z enim tankom narediš 1000 kilometrov, pa še ostane. Ima 55 litrski tank. Na črpalki včasih prav gledam komu bi častil nafto, ker je megan tako varčen." 

Glede zunanjosti zapiše, da je nabral nekaj prask, tudi toča mu ni tuja, zato: "Če pade nova toča se niti ne boste sekirali. Posledic zadnje toče se skoraj ne vidi. Rje niti pikice. Res je, da ga večina pokrivajo plastični dodatki blatniki ipd, kar je značilno za Renaulte, ampak najdi mi rjo če jo lahko - ni je."

Strešni spojler odpihne kot klobuk z glave

Za konec razkriva še eno serijsko napako pri tem modelu megana, ki pa je na njegovem vozilu odpravljena. "Ker ima plastičen strešni spojler in nosilce tam kjer je tretja zavorna luč, ti strešni spojlerji na avtocestah odpadajo kot klobuki pri starejših gospodih, kadar močno piha. Ne lažem, lahko preverite pri drugih meganih. Tudi meni se je to zgodilo, ampak sem kupil novi spojler, zdaj je prilepljen in drži kot pribito. Torej je napaka odpravljena do konca življenja," pojasnjuje in se dotakne še sentimentalne plati: "Mogoče ga sploh ne bom prodal in ga bom do konca zvozil - opažam, da ni tako slab kot sem sprva mislil. Verjetno bom tudi tako storil. Če ga želite, pokličite čim prej, dokler si ne premislim."

In cena? 3.150 evrov.

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 14:18 01.december 2016.

    Boris je samo eden izmed 250.000 oglasov o prodaji avtomobila . Dobra novost je vsekakor nadzor in vpis prevoženih kilometrov na tehničnem pregledu , čeprav obstajajo tudi obvozi.

  • Avatar skeptik
    skeptik 11:30 01.december 2016.

    "Boris pri enem od psletnih ponudnikov avt ogolasov ..."G.P., a lahko pred objavo še enkrat preberete svoj zmazek? Vas res ni prav nič sram?Res ste postali krdelo navadnih pisunčkov. Kje so uredniški standardi? Kje je spoštovanje do jezika?

  • eosss 11:26 01.december 2016.

    Hehehe imam zelo podobnega Megana, sicer dve leti mlajšega in z malo več opreme, ampak vse je res... vse drži, sem se nasmejal do solz ko sem bral oglas... :-)