Avto
158 ogledov

Najbolj zanesljivi avtomobili

Med posameznimi športnimi modeli se je v ZDA najmanj kvaril porsche 911. (Foto:
1/23
Žurnal24 main
Ugledno ameriško podjetje J.D. Power je naredilo raziskavo o zanesljivosti avtomobilov na ameriškem tržišču. Na vrhu se je znašla znamka Lincoln, med modeli pa porsche 911.

Eno najbolj poznanih in vplivnih podjetjih na področju globalnih marketinških raziskav J.D. Power je tako kot vsako leto sestavilo lestvico najbolj zanesljivih znamk avtomobilov in modelov na ameriškem tržišču.

Seznam je sestavljen glede na število okvar na sto vozilih. Manj je okvar, tem višje je znamka na lestvici. Letošnja raziskava je zajela 43.700 originalnih lastnikov. Tako kot v preteklosti so bili predmet raziskave avtomobili, stari tri leta (letnik 2008), šteli pa so okvare v zadnjih 12 mesecih.

Prvič v zgodovini so za najbolj zanesljivo znamko razglasili Lincoln, Fordovo luksuzno divizijo, s 101 prijavljeno okvaro. Sledi mu Lexus (109 okvar), tretji pa je Jaguar (112 okvar). Četrti je Porsche (114 okvar), peta Toyota (122 okvar), šesta Acura (123 okvar), sedmi Buick (125 okvar), osmi Mercedes-Benz (128 okvar), deveti Cadillac (130 okvar), 10. pa Hyundai (132 okvar).

Na koncu seznama so se znašli Volkswagen (191 okvar), Chrysler (202 okvare), Dodge (206 okvar), Land Rover (212 okvar) Jeep (214 okvar) in MINI (221 okvar).

Med posameznimi modeli se je najmanj kvaril porsche 911. V svojih razredih so se najbolje odrezali lexus RX, scion xB, toyota je imela štiri zmagovalce: prius, sienno, tacomo in tundro. Japonskemu proizvajalcu je sledil Ford (fusion, mustang, lincoln MKZ in lincoln navigator), temu pa GM (buick lucerne, cadillac DTS in chevrolet tahoe) ter Honda (acura RL, honda CR-V in honda fit). Na vrhu v svojih kategorijah so bili še BMW X3, mazda MX-5 in mercedes-benz CLK.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.