Avto
850 ogledov

Vsak 12 Slovenec namerava kupiti električno vozilo

Električni avto EPA
V prvih osmih mesecih za več kot dvakrat več polnjenj električnih vozil kot lani v celotnem letu.

Iz Elektro Ljubljana so ob otvoritvi prve polnilnice za električne avtomobile v občini Radovljica razkrili podatke raziskave, v kateri so ugotovili, da je na cestah vse več električnih avtomobilov in da število polnitev tovrstnih avtomobilov na polnilnih postajah strmo raste. Tudi zato pospešeno nadaljujejo z izgradnjo polnilne infrastrukture, s katero so začeli leta 2010.

Iz  najnovejših  podatkov  je  razvidno,  da se emobilnost tudi v Sloveniji povečuje. | Avtor: Elektro Ljubljana Elektro Ljubljana

Nakup zaradi cenovne dostopnosti

Iz najnovejših podatkov je razvidno, da se e-mobilnost tudi v Sloveniji povečuje. Na polnilnicah Gremo na elektriko je bilo letos že v prvih osmih mesecih za več kot dvakrat več polnjenj električnih vozil kot lani v celotnem letu. Po podatkih raziskave, ki so jo poleti opravili na vzorcu 850 anketirancev, 8,4 odstotkov anketiranih namerava kupiti električni avto v bližnji prihodnosti. Zanimiv je tudi podatek, da bi se 62 odstotkov tistih, ki bi se odločili za nakup, tako ravnali zaradi cenovne dostopnosti.

Golf GTE Primerjava km Avto Kdaj električni avto s ceno ulovi dizla?

Pri Elektru Ljubljana so zaradi naraščanja e-mobilnosti prenovili tudi polnilnic in vzpostavili prvo aplikacijo za uporabo električnih polnilnic v Sloveniji Gremo na elektriko, ki jo soustvarjajo uporabniki.

Komentarjev 3
  • Avatar Džoser
    Džoser 14:48 29.september 2017.

    Če bodo cenovno konkurenčna našim dohodkom takoj kupim!

  • Vojko Renko 11:37 29.september 2017.

    Malo morgen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sorodne novice