Avto
27 ogledov

Napihljivi varnostni pasovi

Pripeti morajo biti tudi potniki na zadnjih sedežih. Foto: Zurnal24)
1/5
Žurnal24 main
Ford uvaja nove tehnologije, bolj natančno napihljive varnostne zatezne pasove, ki bi morali prispevati k zmanjšanju poškodb potnikov na zadnjih sedežih.

Osnovna prednost napihljivih varnostnih zateznih pasov je v tem, da se sila, ki nastane pri trku avtomobila bolje porazdeli po človeškemu telesu in to za kar petkrat v primerjavi s standardnimi varnostnimi pasovi. S tem se bistveno zmanjša možnost poškodb. Tehnologija je namenjena potnikom na zadnji klopi, ki so ponavadi bolj občutljivi, torej otroci in starejše osebe.

Pasovi se za razliko od zračnih blazin, ki jih napihne toplota kemijske reakcije, napihnjejo z uporabo hladnega, komprimiranega plina. med testiranjem so je večina pasove ocenila za bolj udobne in mehkejše od konvencionalnih. Pasove se lahko uporablja za vse vrste otroških sedežev, zato so pri Fordu prepričani, da bo povpraševanje po njih veliko. Prvi model, ki bo opremljen z novim pasom je naslednja generacija fordovega SUV-a explorer, ki naj bi na tržišče prišel v prihodnem letu. Kasneje naj bi se tehnologija razširila na večino fordovih modelov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.