Avto
5256 ogledov

Nissan predstavil avto s škarjastimi vrati

Nissan hyper urban koncept
1/7
Nissan
Nissan je pred sejmom Japan Mobility Show 2023 razkril hyper urban concept, oglati križanec s škarjastimi vrati, ki je prvi v seriji električnih konceptov.

Hyper urban je po pojasnilih japonskega proizvajalca vozil popolnoma vpet v ekosistem električnih vozil, saj njegova funkcija V2H (iz-vozila-v-dom) zagotavlja energijo domovanju, kar po mnenju Nissan prinaša znatne prihranke pri stroških električne energije in zmanjšuje obremenitev električnega omrežja.

Nissan hyper urban koncept | Avtor: Nissan Nissan

Zahvaljujoč zmožnosti V2G (iz-vozila-v-omrežje) lahko lastnik presežek energije celo prispeva v električno omrežje, s čimer podpre svojo lokalno skupnost in s tem tudi zasluži. Inteligentni sistem za upravljanje polnjenja vključuje umetno inteligenco, ki lahko avtonomno polni vozila in z energijo oskrbuje zgradbe ter tako zagotavlja učinkovito upravljanje z energijo.

Nissan hyper urban koncept | Avtor: Nissan Nissan

Avto, v katerem preživljate prosti čas

Posodobitve strojne opreme in redne posodobitve programske opreme zagotavljajo svežo izkušnjo lastništva v obdobju mnogih let. Na primer, notranjost se lahko osveži z novo instrumentno ploščo, ki odraža najnovejše tehnologije in smernice za grafične uporabniške vmesnike.

Nissan hyper urban koncept | Avtor: Nissan Nissan

Avtomobil predstavlja prihodnje oblikovne in tehnološke zmožnosti električnih vozil iz Nissanove ponudbe. Lipovo rumena zunanjost svoje barvne izraze spreminja glede na kot, pod katerim nanjo pada svetloba. Posebnost so sprednja in zadnja škarjasta vrata, športna silhueta pa je bila narejena s poudarkom na aerodinamični odličnosti, ki pripomore k večji učinkovitosti. Široke pnevmatike dopolnjujejo športni videz.

Nissan hyper urban koncept | Avtor: Nissan Nissan

Notranjost je futuristična. Po navdihu kalejdoskopskih trikotnikov je prikaze na instrumentni plošči in zaslonu možno prilagajati glede na razpoloženje lastnika. Poleg tega je prednja sedeža možno podreti in zložiti v zadnje sedeže, s čimer nastane kavču podoben zaseben sproščujoč prostor. Ko je vozilo oddaljeno od vsakodnevnega vrveža, lahko postane notranji prostor za sprostitev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Lion0077 20:53 05.oktober 2023.

    Kdaj bo brez volana. Vse ostalo mi dol visi...

  • sandi76 20:21 05.oktober 2023.

    Treba bo biti zelo previden pri parkiranju v raznih nizkih garažnih hišah !

  • rd2dmk2 19:58 05.oktober 2023.

    tile pri nisanu pa prav tekmujejo kateri model bo bolj grd. sem misli da so z juke-om dosegli dno, ampak so sposobni it še dlje