Avto
91 ogledov

Nori reli bogatašev spet čez Slovenijo?

Gumball 3000
1/2
Gumball 3000
Iz danskega Kobenhavna je včeraj krenila letošnja karavana Gumballa 3000, ene od najbolj zanimivih vsakoletošnjih dirk na svetu. A za lamborghinija LP670-4SV se je hitro in precej nesrečno končala.

Po dveh letih se najhitrejša cestna karavana zopet vrača v Slovenijo, saj bodo ta petek, 24. maja, med predzadnjo etapo ultra hitri in malce manj hitri avtomobili morda prečkali tudi Slovenijo med Šentiljem in Fernetiči. Ta dan imajo namreč v načrtu etapo med Dunajem in Monakom. 

Udeležence čaka okoli 4.800 kilometrov (tri tisoč milj) dolgo popotovanje po Evropi. Po včerajšnjem startu v Kobenhavnu bodo avtomobili prečkali Švedsko in Finsko, prispeli do ruskega Sankt Petersburga, nato pa prek baltskih držav, Poljske, Češke, Avstrije in Slovenije dospeli v Italijo. Letošnje druženje bodo končali v glamurja polnem Monaku, kjer se bo prihodnji vikend ravno odvijala VN formule 1. 

Letošnja dirka je 15. po vrsti, ultrabogati organizator Maximillion Cooper pa je napovedal, da bo za udeležence ta teden najbolj užitkov poln doslej. Skupno vsem udeležencem dirke je, da imajo dovolj denarja za plačilo udeležbe in da so njihova vozila nekaj posebnega, bodisi da so zelo hitra ali zelo ekskluzivna. Med vozniki je poleg bogatašev, ki želijo biti samo del slavne dirke, vedno tudi veliko znanih imen iz sveta šovbiznisa in športa.

Stalni udeleženec je tako David Hasselhoff, ki letos tekmuje s pravcatim batmobilom. Tu je še glasbenica Eve, profesionalni skejtar Tony Hawk, mojster belih strmin Jon Olsson (letos tekmuje z avtom TG1, popolnoma predelanim nissanom GT-R,) savdijski princ Talal M. A. Al Faisal, glasbenik Xzibit ... Kot poseben gost letošnjega relija je tudi Kimi Raikkonen, ki pa jasno ne bo odpeljal celotne trase, bo pa prispeval svoj volan iz F1.

Zanimivost pri reliju je, da najhitrejši ni vedno najboljši, saj je za zmagovalce okronan voznik oziroma ekipa, ki naj bi najbolj "utelešala duh avanturizma". Letos bodo denimo med udeleženci VW hrošč in fiat 500, čeprav bo največ ferrarijev, porschejev ... Vseeno pa je že stalnica, da vozniki na poti privozijo astronomske kazni za cestne prekrške, saj policije po državah budno spremljajo njihovo vožnjo.

Da bogati druščini ne bi bili zgolj nevoščljivi, temveč jih lahko tudi pohvalimo, so poskrbeli tako, da je zbrani denar, ki od štartnine ostane po plačilu vseh računov, namenjen za dobrodelne namene.

Komentarjev 7
  • antisa2534 09:57 21.maj 2013.

    po desni je tovornjak prehiteval :)

  • Boschtjan Zupanchich 21:24 20.maj 2013.

    Ajajajnooooo, ... pa Raaavno eden Boljših Strojev se je razbil !!! Se vidi, da razvajeni šoferji Niso Dobri šoferji !!! Žal. Lp + #

  • allstarr111 19:42 20.maj 2013.

    ha ha talite minuse, ampak resnica boli :)