Avto
488 ogledov

Novi električni VW utegni biti cenejši od e-golfa

Volkswagen budd.e koncept Volkswagen
Pri Volkswagu se še niso izkopali iz škandala Dieselgate, ki pa bo več kot očitno prinesel tudi pozitivne posledice. Ena od zavez, ki si jih je zadalo novo vodstvo, je elektrifikacija voznega parka in alternativni pogoni. V Wolfsburgu namigujejo, da utegne biti nov električni avtomobil cenejši od električnega golfa.

Eden od prvih novih električnih produktov z značko VW utegne biti cenovno umeščen pod električnim golfom, če bo ekonomična lestvica VW električnih vozil enakomerno razporejena na vse modele, piše britanski Autocar, ki citira Volkswagnovega šefa tehničnega razvoja Franka Welscha.

Novi VW električni model bo izdelan na platformi za baterijska vozila MEB, na prodaj pa naj bi bil do konca desetletja. "MEB platforma je odskočna deska za številna področja, tudi za znižanje stroškov izdelave in s tem pocenitev električnih vozil ter tudi hitrejši razvoj," pravi Welsch.

Doseg se bo povečal na 500 kilometrov, polnjenje bo hitro

Pri VW verjamejo, da bo imel njihov novi električni avtomobil električni doseg okoli 500 kilometrov, polnjenje baterij pa bo trajalo 15 minut.

Predhodne informacije so razkrile, da namerava VW proizvesti tudi različico priključnega hibrida, ki bo na trgu konkuriral toyoti priusu. Imenoval naj bi se XL3, za pogon pa bo zadolžena kombinacija 1,4-litrskega štirivaljnega turbo bencinskega motorja in 21-kilovatnega elektromotorja, povprečna poraba pa naj bi bila 3,0 litra na 100 kilometrov.

VW odgovoril BMW

VW bo kmalu predstavil tudi posodobljeni električni e-golf, ki bo dobil novo baterijo. Ta bo omogočila doseg do 300 kilometrov, kar je veliko več kot to zmore akturalni e-golf (doseg je 190 kilometrov). Zmogljivejšega baterijskega golfa naj bi začeli prodajati še pred koncem tega leta in se bo po dosegu kosal s posodobljenim BMW i3, za katerega Bavarci pravijo, da je z enim polnjenjem baterije v idealni razmerah možno prevoziti 300 kilometrov poti, v realnih razmerah, tudi pozimi, pa 200 kilometrov.

 
Komentarjev 2
  • blueone 03:34 08.maj 2016.

    Če bo to res in bo cenejši od golfa bo to super

  • AnzeSmolej 09:21 07.maj 2016.

    Kako so veliki zaspali, med tem Tesli štrlijo naročila iz vseh špranj in se matrajo 24/7 da bi naštancali čim več avtomobilov.