Avto
2623 ogledov

Kia cee'd spremenil ime in pokazal podobo naslednika

Kia ceed Kia
Kia bo v Ženevi predstavila novo generacijo svojega zelo pomembnega modela ceed. Ste opazili, da je spremenil tudi ime?

Kia ceed bo svetovno premiero doživel na letošnjem ženevskem avtomobilskem salonu 8. marca. Petvratno kombilimuzino bo Kia predstavila skupaj s še enim članom nove družine, o kateri pa za zdaj še molčijo - bo to trivratnik ali karavan?

Ceed tretje generacije, ki je oblikovan, razvit in izdelan v Evropi, prinaša veliko novega glede tehnologije in motorjev, pravijo pri znamki in obljubljajo tudi bolj odzivno vožnjo. Za zrelejši in bolj športen videz so oblikovalci v centru v Frankfurtu našli navdih v obliki športnega stingerja.

Kia stinger Novo v SLO Avto 370 "konjev" za 60 tisočakov? Je mogoče!

Novi model, ki namenjen izključno uporabi na evropskih cestah, je tudi nekoliko spremenil ime – doslej je bil uradno cee’d, zdaj pa je izgubil apostrof in postal ceed.  Če vas zanima, kaj naj bi pomenilo to ime, gre za angleško kratico za avto, ki je doma v evropski skupnosti in se ponaša z evropskim oblikovanjem (Community of Europe, with European Design).

Novi ceed bo na voljo po vsej Evropi, začetek prodaje bo v drugi polovici leta.

Véronique Cabral, Produktna vodja v Kia Motor Europe Avto Kdaj bo žena rekla možu, kupimo kio?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Rdečivrag 08:36 09.februar 2018.

    Če bo podoben Stingerju, bo TOP. Le še kakšen hud motor v stilu pomanjšanega bi-turbo šestvaljnika iz Stingerja bi mu morali vgraditi v najmočnejši izvedbi, da bo Kia naredila revolucijo še v golfovem razredu.