Avto
2 ogledov

Novi uradni taksi v New Yorku

1/3
Žurnal24 main
Nissan je z oblastmi v New Yorku podpisal pogodbo, po kateri bo japonski proizvajalec s svojim novim enoprostorcem NV200 oskrboval taksiste v Velikem jabolku.

Pogodba med Nissanom in mestom New York naj bi bila težka okoli milijarde dolarjev, je potrdil župan Michael Bloomberg. Oblika nove generacije rumenega taksija bo temeljila na modelu NV200.

Nissan je v končnem izboru premagal znamki Ford in Karsan Otomotiv. Prvi primerki bodo na ceste New Yorka zapeljali leta 2013. Avtomobil bo imel panoramsko streho, tako da bodo imeli potniki razgled na nebotičnike. Izbran je bil zaradi ekonomičnosti in cene, ki je 29 tisoč dolarjev na posamezen avtomobil. Do leta 2017 naj bi na ceste zapeljali tudi prvi električni primerki taksijev. Po New Yorku taksisti potnike trenutno razvažajo v avtomobilih ford crown victoria, ki lahko z litrom goriva v povprečju prevozijo zgolj pet kilometrov, medtem ko bo nissanov model z enako količino goriva prevozil pot dolgo 10,6 kilometra.

V New Yorku okoli 13 tisoč taksijev vsak dan sprejme okoli 600 tisoč potnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.