Avto
9382 ogledov

Obeta se ponovni zagon registracij avtomobilov

Registrska tablica Andrej Leban
Zaradi epidemije velja začasna prepoved izvajanja tehničnih pregledov in registracije avtomobilov. Neuradno smo izvedeli, da se v kratkem na tem področju obetajo spremembe.

Naš vir nam je sporočil, da so pretekli petek dobili informacijo iz Ministrstva za infrastrukturo (MZI), da imajo pripravljen odlok o ponovni delni vzpostavitvi registracij vozil, a samo za nova vozila ter za rabljena vozila do starosti 4 leta (do prvega tehničnega pregleda). Neuradno smo izvedeli, da se spremembe res pripravljajo, več pa bo znanega že v naslednjih dneh, ko bo končano medresorsko usklajevanje.

Prometno dovoljenje Avto Avto Registracije in tehnični pregledi se ne bodo izvajali!

Trenutno registracije avtomobilov ustavljene

Naj spomnimo, vlada z odlokom začasno prepovedala izvajanje tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter delo v tahografskih delavnicah zaradi zajezitve epidemije novega koronavirusa. Prepoved velja do 16. aprila, veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil, pa se do takrat podaljša. Gre za enega od ukrepov, s katerimi želi država zaustaviti oz. omejiti širjenje novega koronavirusa.

Ukrep o zaustavitvi registracij je med drugim povzročil tudi to, da je prodaja vozil v Sloveniji čez no ugasnila. V mesecu marcu je bilo tako v primerjavi z marcem lani v Sloveniji prvič registriranih kar 62 odstotkov vozil manj.

Ministrstvo za javno upravo je med nujne zadeve v upravnih postopkih dodalo nekaj novih kategorij, med katerimi je tudi izdaja dovoljenj, nujnih za izvajanje pridobitne dejavnosti, s katero se ukvarja posameznik ali gospodarski subjekt. Odslej bo tako med drugim mogoča tudi prva registracija homologiranih tovornih vozil, priklopnih vozil, avtobusov, traktorjev in njihovih priklopnikov ter delovnih strojev.

Citroën C3 aircross | Avtor: Saša Despot Saša Despot

PRIMA test karavani asistenčni sistemi Poiskali smo odgovore Avto Vprašali smo direktorje, kdaj lahko kupci pričakujejo svoje avtomobile?

Predlog uvoznikov romal na ministrstvo

»V Sloveniji za zdaj novega vozila do 16. aprila v Sloveniji ni mogoče registrirati, tako da je prodaja vozil tako rekoč čez noč ugasnila. Trgovinska zbornica Slovenije je v imenu Sekcije za osebna motorna vozila posredovala Vladi RS, Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, pobudo oz. predlog, da se ponovno vzpostavi sistem registracij novih osebnih in dostavnih vozil v Republiki Sloveniji (že plačani avtomobili, ki čakajo na dvig novih lastnikov). Za nova vozila ni potreben tehnični pregled in bi jih lahko registrirali na upravnih enotah, ki dežurajo za podaljšanje vozniških dovoljenj in osebnih dokumentov. Zelo bi nam pomagalo, da bi lahko vsaj podjetja registrirala avtomobile,« je za zurnal24.si povedal generalni direktor Porsche Slovenija Danilo Ferjančič.

bencinska črpalka, gorivo Avto Pazite tudi med obiskom bencinske črpalke

luka Koper | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Avtomobili lastnike čakajo pri trgovcih

Primož Tiringar, direktor Toyota Slovenija je dejal, da vozila zdaj stojijo v Luki Koper ali pri trgovcih in čakajo, da jih novi lastniki, ki so jih že plačali prevzamejo in registrirajo: "Najprej moramo počakati, da prenehajo veljati varnostni ukrepi v RS. Ko bodo ti odpravljeni, bomo najprej poskrbeli, da v najkrajšem možnem roku vse stranke, katerih avtomobili so že pri naših trgovcih oziroma v Luki Koper, prevzamejo svoja vozila."

  • Zavarovanja vseh vrst se lahko sklepajo samo na daljavo - preko spleta. Na spletnih straneh zavarovalnic preverite, kam se lahko obrnete za morebitna dodatna pojasnila.
  • V času veljave Odloka se nemoteno izvajajo storitve avtomobilske asistence. Če torej potrebujete pomoč na cesti, se lahko kot običajno obrnete na vašega ponudnika.
  • Podaljšan je čas za obnovo in plačilo avtomobilskih zavarovanj, ki potečejo med 17. 3. 2020 in 16. 4. 2020. Zavarovanje se obnovi z datumom poteka prejšnjega zavarovanja. V tem času, ki je namenjen za obnovo zavarovanja, je zagotovljeno tudi začasno podaljšanje kritja po prejšnjem zavarovanju.
Nakup avtomobila preko interneta Slovenski direktorji Avto Slovenski direktorji: Tako bomo v korona krizi kupovali avtomobile

Avtomobilsko zavarovanje | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

Lobiranja potekajo

»Glede vseh avtomobilov, ki so že prispeli sem v Slovenijo, lobiramo, da bi dobili možnost registracije tistih avtomobilov, ki jih naši kupci najbolj nujno potrebujejo. Verjamemo, da jim lahko vozila predamo s pravimi sanitarnimi ukrepi in tako izvedemo te dobave v varnih pogojih tako za naše stranke kot za zaposlene v prodajno-servisni mreži. Na žalost danes še nimamo nobene informacije o tem, kdaj bo to mogoče,« pa pravi generalni direktor Renault Nissan Adriatic François Delion, enako pa potrjuje tudi Jožko Tomšič, generalni direktor P Automobila Importa in C Automobila Importa: "Nekatera vozila so že proizvedena in le še čakajo na transport ter izdobavo pri naših pooblaščenih prodajalcih."
 

Komentarjev 13
  • Avatar jate
    jate 15:42 06.april 2020.

    fajn bi bilo ,da bi spet naredili tako ,da je obvezno imet registracijo tam ,kjer si stalno prijavljen.

  • pancsorpwing 15:02 06.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • sam50 13:48 06.april 2020.

    Ti vladni ukrepi so bolj namenjeni dokazovanju moči in napenjanju mišic,da se bodo potem,ko bo virus izzvenel-seveda ne po njihovi zaslugi,lahko peli samohvalo sebi in svojemu krogu podpornikov,upam,da ne bo tako kot 91 med nagrajenci tudi kakšen mlajši mladoletnik,ki bo ...prikaži več prejemal kakšne dodatke za posebne zasluge v boju proti nevidnemu sovražniku....