Avto
83 ogledov

OnStar bo ople naredil zelo pametne

Opel corsa Andrej Leban
Opel napoveduje uvedbo naprednega komunikacijskega sistema OnStar v svoje avtomobile.

Sistem predstavlja naslednjo stopnjo omreženja in povezljivosti v avtomobilih v Evropi. V ZDA, 
Kanadi, Kitajski in Mehiki že danes približno sedem milijonov uporabnikov uporablja 
mobilne storitve in storitve pomoči v sili na osnovi internetne Wi-Fi vstopne točke. 

Z Opel OnStar naj bi bila vožnja z avtomobilom varnejša in bolj sproščena, saj sistem zagotavlja podporo vključno z nujno pomočjo voznikom na cesti, in to ob vsaki uri dneva in leta. V primeru, da se v avtomobilu sproži varnostna zračna blazina, pa se bo delovanje sistema 
zagnalo samodejno in bo deloval kot e-klic v sili.

Sistem zagotavlja tudi stalen pretok informacij o delovanju avtomobila, tako da je mogoče preko aplikacije za pametne telefone slediti podatkom o tlaku v pnevmatikah, kakovosti in količini olja v motorju ter še drugih parametrih. Med drugim je mogoče tudi zaklepanje in odklepanje 
vozila upravljati s pomočjo telefona. V primeru kraje pa OnStar pomaga odkriti lokacijo vozila.

Wi-fi točka, pisarna, soba za zabavo ...

OnStar deluje tudi na polju diagnostike, saj pošilja mesečna poročila o delovanju vozila z najbolj relevantnimi podatki. Ob tem omogoča tudi diagnostiko avtomobila s pomočjo preprostega pritiska na stikalo. S sistemom Opel OnStar bodo avtomobili znamke postali zmogljive mobilne Wi-Fi vstopne točke, v katere bo mogoče povezati do sedem mobilnih naprav.

Povezava bo omogočala uporabo priljubljenih storitev pretočnih vsebin za gledanje filmov, televizijo, ponujala bo vsestransko podporo za igranje iger ter ob tem omogočala še marsikaj drugega. Voznik bo lahko s pomočjo sistema ob postanku iz avtomobila opravljal delo kot iz lastne pisarne, še napovedujejo pri Oplu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.