Avto
19 ogledov

Opel razkril novo generacijo astre!

Opel astra
1/15
Opel
Opel je že pred septembrsko premiero na avtomobilskem salonu v Frankfurtu pokazal prve uradne fotografije nove generacije modela astra.

To bo že enajsta generacija Oplovega avtomobila kompaktnega razreda. Doslej so izdelali že 24 milijonov kadettov in aster. Naslednja generacija astre temelji na povsem novi lahki arhitekturi vozila, ki bo na voljo le z najnovejšo generacijo motorjev in bo ponujala funkcije, prej znane le iz višjih razredov.

V primerjavi z aktualnim modelom je novinka lažja 200 kilogramov, dodatno pa bodo k dinamičnosti pripomogle manjše zunanje mere. Kljub temu pri Oplu zagotavljajo, da bo v potovalnem prostoru več prostora in udobja.

Številni novi sistemi in tehnologije

Asta bo prvi opel z sistemom OnStar. V Astri bo prvenec doživel nov informacijsko-zabavni sistem intelliLink R 4.0 združljiv z apple carplay in android auto. Pri Oplu kot prvi v razred "ljudskih" in množičnih vozil vnašajo pametne LED matrične žaromete narejene po tehnologiji IntelliLux LED.

V Rüsselsheimu obljubljajo tudi nove tehnologije in sisteme pomoči vozniku iz višjih razredov. Med drugim je astra dobila tudi wellness sedeže s funkcijo masaže, prezračevanja in nastavitve sedalne površine sedeža.

Oplovi inženirji so ji namenili zadnjo generacijo pogonskih agregatov z močjo od 70 kilovatov (95 KM) do 147 kilovatov (200 KM).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.