Avto
8 ogledov

Oplove novosti v Ženevi

Opel zafira tourer concept
1/60
Žurnal24 main
Nemški proizvajalec avtomobilov Opel bo na začetku marca na avtosalonu v Ženevi predstavil kopico novosti; med najbolj vročimi bosta serijska ampera in zafira tourer concept.
Z razširitvijo tehnologije start/stop na celotno ponudbo je Opel storil še enega izmed pomembnih korakov pri odločnem zmanjševanju porabe in izpustov. Tehnologija start/stop je namreč zdaj na voljo v modelih agila, corsa in astra. Do konca leta 2011 pa bo z njo oplemenitena tudi ponudba merive, zafire in insignie.

Na avtomobilskem salonu v Ženevi, ki bo potekal med 3. in 13. marcem, bo svetovno premierno predstavitev doživel Oplov revolucionarni električni avtomobil s podaljšanim dosegom – ampera.

Prvi kupci bodo vanj sedli konec letošnjega leta. Na ogled bo postavljeno tudi študijsko vozilo zafira tourer concept, s katerim bodo predstavili prilagodljivost in višjo raven udobja. Študijsko vozilo bo predstavilo, kakšen bi lahko bil bivalni prostor klubske prefinjenosti.

Pri Oplu bodo premierno predstavili še modela antara in corse modelskega leta 2011. Vse novosti si lahko ogledate tudi v fotogaleriji.

Zafira tourer concept
O drugih navedenih novostih smo že obširno pisali, Opel pa bo v Ženevi prestavil tudi vizijo novega rodu velikega hišnega enoprostorca, vozila zafira. Zafira Tourer Concept bo z zračno in svetlo notranjostjo odkrila, kakšna bi lahko bila zafira novega rodu. "V vozilo smo vnesli koncept bivalnega klubskega prostora," pravi Mark Adams, podpredsednik Oplovega dizajna. "Bivalni prostor klubskih razsežnosti je kraj, kamor želite zbežati in se spočiti. To je prostor, kjer si resnično želite biti. Zato smo tovrstno razsežnost vnesli v enoprostorec in ustvarili prostor, kjer si bodo ljudje želeli preživljati veliko časa." Koncept v segment enoprostorcev vnaša značilnosti insignie, med katere spadajo tudi inovativne tehnologije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.