Avto
26 ogledov

Padec z motorja ga ni rešil kazni

Motorist Facebook
Vsakemu ljubitelju hitrosti je znan občutek, ko pohodite stopalko za plin, in občutek, ko pohodite zavoro, ko vidite policiste. Motocikli se na žalost vedejo drugače, to pa je na svoji koži občutil tudi 38-letni Švicar Boris Maier.

Nesrečni švicarski motorist je v območju, kjer je najvišja dovoljena hitrost 80 km/h, vozil s hitrostjo, višjo od 110 km/h.

Ko je pred seboj zagledal policijski radar, je v upanju, da ga ne bodo ujeli na radar, na polno zavrl, pri tem pa mu je spodneslo motor, padec pa je bil neizbežen. Kamera ga je posnela ravno med padcem po asfaltu pri hitrosti 106 km/h, posnela pa je tudi registrsko tablico. Poleg bušk in prask, Maier jo je odnesel brez hujših posledic, ga bo bolela tudi kazen. Policija je bila neusmiljena, švicarski policisti pa menijo, da je vozil krepko čez 110 km/h, in mu očitajo tudi, da je želel pretentati radar. Glede na višino kazni za prehitro vožnjo v Švici bo motorista bolela tudi glava.

Komentarjev 6
  • zdrej 08:56 07.november 2011.

    No, če si tako navajen, je to res logična reakcija. Sam sem jo mel v začetki "vozaške kariere", ti pa moram povedati, da pa zadnje čase nimam več tako izrazitega refleksa "fak policija". Ne da vozim vedno po omejitvah, ampak ...prikaži več ponavadi se jih držim, včasih pa tudi uide, vendar se pa več ne sekiram zelo, če kje stoji policija. Na AC sem jih že večkrat prehiteval, pa ni nobene reakcije, tudi če pelješ rahlo čez 130, saj morajo izmeriti in tudi od izmerjenega nekaj odšteti. Poglejte v zakon.

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 12:10 21.oktober 2011.

    Svica nima absolutno visokih kazni, dragi "novinarji", ampak so vezane na premozenje posameznika - tako, da ni nujno da bo tale veliko placal. Ampak OK, saj vem, vi ste samo prevajalci - pa nic ne zamerim, itaq je slovenija premajhna za kaj vec.

  • d 08:40 21.oktober 2011.

    tudi če voziš po omejitvi, še vedno imaš v podzavesti "fak" policija ... in če je kak ata za tabo z slabimi refleksi, spolzka cesta ... hitro se zgodi nesreča.