Avto
2300 ogledov

Pet zvezdic ni več stalnica pri Euro NCAP

EuroNCAP
Pri neodvisnem evropskem konzorciju Euro NCAP so na testih trčenj ponovno podeljevali zvezdice za varnost vozil. Najbolj zadovoljni so lahko pri BMW.

BMW serije 1 in serije 3 sta na zadnjih testih Euro NCAP prejela najvišjo oceno, pet zvezdic za varnostno. Preostala dva testirana modela jeep cherokee in peugeot 208 sta prejela oceno prav dobro.

Fiat punto (letnik 2005) na testih EuroNCAP EuroNCAP Avto EuroNCAP podelil 0 zvezdic za varnost priljubljenemu avtomobilu med Slovenci

BMW serija 1 je zdaj na voljo v tretji generaciji. Prvič s pogonom na prednji kolesu. Vseeno si je na testu trčenj Euro NCAP prislužila oceno pet zvezdic. Pri zaščiti odraslih potnikov je prejela 83 odstotkov točk, nekaj malo odbitka je bilo na račun pasivne varnosti v primeru zaščite pred poškodbami vratu in v primeru naleta vozila. Za zaščito otrok v vozilu je prejel 87 odstotkov najvišje možne ocene, za zaščito pešcev 76 odstotkov in za asistenčne sisteme 72 odstotkov.

 | Avtor: EuroNCAP EuroNCAP

Avto Euro NCAP razbil in pod drobnogled vzel električnega leafa

Večja, BMW serija 3, je na trgu že v sedmi generaciji. Izkazala se je kot zelo varna limuzina in po najnovejših in močno zaostrenih protokolih prejela oceno, ki spada med najboljše v kategoriji velikih družinskih avtomobilov, ki so jih testirali letos. Prejela je 97 odstotkov možnih točk za zaščito odraslih potnikov, po 87 odstotkov točk za zaščito otrok in pešcev in 76 odstotkov za asistenčne sisteme.

EuroNCAP in honda CR-V Razkritje Avto Euro NCAP naletel na ročno označene sestavne dele avtov

Generalni sekretar Euro NCAP Michiel van Ratingen je po zadnjih testih povedal: "Lepo je videti, da proizvajalci premijskih vozil nadaljujejo izdelavo vozil po najvišjih varnostnih standardih in se še vedno zelo trudijo, da dosežejo najvišjo oceno, to je pet zvezdic. Prepričan sem, da se vozniki BMW zavedajo, da se pri znamki zavzemajo za najvišje varnostne standarde, tudi, če zaostrujemo protokole."

 | Avtor: EuroNCAP EuroNCAP

Novi peugeot 208 je le za malo zgrešil, da bi ga ocenili z oceno pet zvezdic. V prejšnji generaciji, z veliko manj serijske opreme, je bil po veliko manj zahtevnih protokolih iz leta 2012 ocenjen s petimi zvezdicami za varnosti. Mestni peugeot si je zaslužil najvišjo oceno v vseh segmentih, razen pri zaščiti pešcev, zato je bil na koncu ocenjen s štirimi zvezdicami. Za varnost odraslih potnikov je prejel visoko oceno, 91 odstotkov točk, za zaščito otrok 86 odstotkov, za zaščito pešcev zgolj 56 odstotkov, dobro pa se je odrezal tudi na področju asistenčnih sistemov, kjer je prejel 71 odstotkov točk.

Testi varnosti Euro NCAP Avto Ko Euro NCAP električno teslo primerja z varnostjo evropskih znamk

Jeepov SUV cherokee je bil ocenjen s štirimi zvezdicami, pri Euro NCAP pa so zapisali, da gre za velik napredek v primerjavi z modelom jeep wrangler, ki so ga testirali lani. Prejel je 80 odstotkov točk za zaščito odraslih potnikov, 78 odstotkov točk za zaščito otrok, 56 odstotkov točk za zaščito pešcev in 69 odstotkov točk za asistenčne sisteme.

Komentarjev 3
  • NeAnonimni 09:38 10.oktober 2019.

    Najverjetneje so trenutni avti s 4imi zvezdicami bolj varni kot avti pred 30leti s 5imi. Težava pri modernih avtih je, če nimajo vseh pregrešno dragih senzorjev za nadzor avta, voznika, sopotnikov, drugih udeležencev v prometu, ne dobijo 5 zvezdic. Bog ...prikaži več ve, koliko teh asistenčnih pomagal je zares koristnih.