Avto
37 ogledov

Po letečem avtomobilu leteči motor

Leteči motocikel Youtube
Vozila, ki smo jih videvali v znanstvenofantastičnih filmih, so vse bolj množična tudi v realnosti. Po letečem avtomobilu prihaja neke vrste leteči motocikel – aerofex hover bike.

Strokovnjaki iz kalifornijskega podjetja Aerofeks, ki so vozilo aerofex hover bike izdelali, mu pravijo "leteči motocikel". Hoverbike je bil narejen na osnovi načrta iz 60. let prejšnjega stoletja, a se je na prvih testiranjih izkazal za nestabilnega. Vozilo je zanašalo na stran, zato ni moglo leteti. Težavo so kasneje z dodatki na karoseriji odpravili, tako da se lahko po izboljšavah vozilo dvigne do štirih in pol metrov visoko in doseže najvišjo hitrost 13,5 km/h.

Prejšnji prototipi so lahko dosegali hitrosti, podobne tistim pri helikopterjih, a je proizvajalec brez navedenih razlogov (verjetno zaradi varnosti) pri končni različici hitrost krepko omejil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.