Avto
27541 ogledov

Pojavila se je nova oznaka na pnevmatikah

Pirelli P Zero E Pirelli
Na pnevmatikah proizvajalca Pirelli se je pojavil nov logotip.

Logotip v obliki dveh puščic v krogu označuje tiste pnevmatike, ki vsebujejo vsaj 50 odstotkov materialov iz obnovljivih virov in recikliranih materialov. Z oznako želijo po lastnih navedbah poudariti svojo zavezanost okolju in ohranjanju visoke ravni varnosti. Ob pomoči logotipa naj bi kupci lažje razpoznali bolj trajnostne pnevmatike. Verodostojnost podatkov glede uporabe obnovljivih in recikliranih materialov preverja priznana neodvisna agencija za preverjanje skladnosti in certificiranje Bureau Veritas.

Premierno je Pirelli novo oznako uporabil pri pnevmatiki P Zero E, za katero poudarjajo, da kljub uporabi novih materialov iz naravnih in recikliranih virov ohranja vrhunske zmogljivosti oprijema.

Pirelli P Zero E | Avtor: Pirelli Pirelli

Pri znamki so še posebej zadovoljni, da jim je uspelo takšno pnevmatiko izdelati dve leti pred načrtovanim ciljem, torej letom 2025. Naslednji mejnik, ki so si ga zastavili, pa predstavlja leto 2030. Do takrat želijo za izbrane produktne linije uporabljati najmanj 60 odstotkov materialov iz obnovljivih virov in 12 odstotkov recikliranih materialov. Ob tem želijo, da bi bilo manj kot 30 odstotkov sestavin v pnevmatiki iz fosilnih virov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Boris 07:51 02.oktober 2023.

    Če gre za reciklirane materiale, prav. Bi pa dodal, da me pri njihovi uporabi ne skrbi toliko oprijem kot pa obraba oz. trajanje gume, tako da trajnost ne bi bila ravno trajnost.

  • Toma 07:10 02.oktober 2023.

    Zadja briga...