Avto
24 ogledov

Policija kaznovala 79 "invalidov"

Parkiranje na mestu za invalide Bralka Andreja
Mariborski policisti so 3. decembra, na dan invalidov, poostreno nadzirali parkirne prostore, rezervirane za invalide.

Tretjega decembra so policisti med 8. in 14. uro na območju Policijske uprave Maribor izvedli poostren nadzor nad nepravilnim parkiranjem s poudarkom na ugotavljanju kršitev na parkirnih prostorih za invalide.

V času nadzora so policisti ugotovili 79 kršitev nepravilno parkiranih vozil na parkirnih mestih za invalide in 67 drugih kršitev nepravilno parkiranih vozil. Za ugotovljene prekrške so 91 kršiteljem izrekli globo, na 51 nepravilno parkiranih vozilih pustili obvestilo o prekršku in štiri kršitelje opozorili.

Parkiranje neinvalidnih ljudi na mestih za invalide je zelo razširjeno. Zato je bila še bolj nerazumna “prijazna” poteza prejšnje vlade, ki je globo s 120 evrov celo znižala na 80, kar v primeru “polovičke” za brezvestne voznike pomeni le še 40 evrov tveganja.

Komentarjev 7
  • zipo 17:04 09.december 2013.

    očitno rad parkiraš na prostorih za invalide,pa te moti kazen

  • frogstomp 12:04 06.december 2013.

    razmislek: več keša kot bomo pobrali s kaznimi, več ga bo država "zakockala". Ves ta denar bi lahko spravli standardni ekonomski potrošniški cikel in omogočili s tem preživetje delavnih. Poleg tega, v enem izmed prejšnjih objav takšnega parkiranja se je ...prikaži več oglasila lastnica avtomobila.. parkirala je na mestu za invalida, KER JE ŠLA ISKAT INVALIDA. v tem času je nekdo škljocnil in iz uboge ženice naredil javno demona. Narod, uprašejte se malo, kaj je narobe z našim sadizmom?

  • maresem 08:01 06.december 2013.

    lulček mamin