Avto
60 ogledov

Posodobitev za mercedes CLA in CLA shooting brake

Mercedes-benz CLA shooting brake facelift
1/15
Mercedes-Benz AG
Pri Mercedesu bodo 23. marca na avtomobilskem salonu v New Yorku uradno razkrili prenovljeno različico aktualne generacije modela CLA, prenovljen je bil tudi CLA shooting brake. Dizajnersko sledita prenovljenima modeloma razreda A in razreda B.

Po pričakovanjih, tako kot pri A in B razredu, spremembe niso zajetne. Dizajnersko so minimalno spremenjeni blatniki, dobila sta diamantno prednjo zračno režo, nova aluminijasta platišča, nove barve karoserije in modernejšo notranjost z novimi materiali in naprednejšim 8-palčnim zaslonom na dotik.

Več napredne tehnologije

Izpostaviti je treba sistem Active Brake Assist za samodejno zaviranje, Hands Free Access sistem za odpiranje vrat prtljažnika, Apple CarPlay in Android Auto, opcijsko bodo na voljo dinamični LED prednji žarometi.

Najbolj ekonomični model v ponudbi, mercedes CLA 180 d BlueEfficiency z 80 kilovatov moči (109 KM) in 260 Nm navora, po tovarniških podatkih v povprečju porabi 3,5 l/100 km, v zrak pa emitira 89 grama CO2 na prevoženi kilometer.

Na drugi strani najzmogljivejši mercedes-AMG CLA 45 z 2,0-litrskim turbobencinskim motorjem z 280 kilovaotv moči (381 KM) in 475 Nm navora z mesta do 100 km/h pospeši v 4,2 sekunde, najvišja hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h.

Mercedes-AMG CLA 45 ima 18-palčna platišča (opcijsko palec večja), športno nastavljivo podvozje, športen aero body kit, zmogljivejše zavore, športni izpušni istem in športno notranjost, z športnimi sedeži in volanom.

Komentarjev 1