Avto
314 ogledov

Premijski DS sveti po slovensko

DS4, DS Automobiles DS Automobiles
V Helli Saturnus Slovenija so razvili novo generacijo dnevnih luči za dva modela prestižne francoske znamke DS.

Hella Saturnus Slovenija letos obeležuje sto let obstoja. V tem času je šla skozi veliko različnih obdobij, kot del enega največjih svetovnih dobaviteljev avtomobilski industriji pa je ohranila tudi položaj razvojnega obrata, v katerem nastajajo luči za avtomobile, ki jih bomo videli na cestah šele čez nekaj let. Na neki način torej ustvarjajo trende.

Sodelujejo s številnimi znamkami vozil, celo tako prestižnimi, kot je Lamborghini. Med najnovejšimi dosežki ljubljanske Helle Saturnus pa je tudi nova generacija dnevnih luči za modela DS 4 crossback in DS 7 crossback. Oba imata v matrične žaromete sestavljene iz treh LED modulov, ki tvorijo svetlobni podpis znamke DS Automobiles. Enega izmed modulov izdeluje prav slovenska Hella. A ne gre le za tisto, kar vidimo, v ozadju modernih luči deluje zapleten splet senzorjev in elektronike, ki mora neprestano ustrezno sodelovati z drugimi sklopi v vozilu, da zagotavlja idealno osvetlitev glede na vozne razmere in s tem varnejšo vožnjo.

DS7 | Avtor: Anže Petkovšek DS7 e-tense Anže Petkovšek

Žaromete DS MATRIX LED VISION dopolnjujejo nove dnevne luči razširjene oblike, ki skupno vsebujejo 98 diod LED. Poleg prepoznavnega vertikalnega podpisa te dnevne luči ponujajo tudi novo pozdravno animacijo s tehnološko napredno stilsko zasnovo.

Svoje najnovejše dosežke, tudi tiste pri drugih znamkah avtomobilov, so nedavno predstavili na slavnostnem dogodku, ki so se ga udeležili predstavniki vlade, ljubljanski župan, predstavniki slovenskega gospodarstva in najvišjega vodstva iz matičnega podjetja v Nemčiji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.