Avto
468 ogledov

Prenovljeni nissan juke

Prenovljeni nissan juke
1/16
Nissan
Nissan je za avtosalon v Ženevi pripravil prenovljenega juka, ki je ob prihodu na trg sprožil prvo crossover revolucijo. Do zdaj je prodal že 420.000 primerkov, s čimer je zaprl usta kritikom, ki so bili prepričani, da kupci oblikovnega posebneža ne bodo sprejeli.

Z obliko so pri Nissanu več kot očitno zadeli v polno, zato je tudi ob prenovi niso bistveno spreminjali. Nekoliko drugačni spredaj so odbijač, maska in LED-svetila. Tudi svetila zadaj so nekoliko spremenjena, nov je odbijač.

Novi gadgeti

Kot je to značilno ob prenovah, je dobil nekaj novih barv karoserije, spremenili so dizajn platišč, v vzvratna ogledala so vgradili LED-diode, ki delujejo kot smerni kazalci, kupci imajo več možnosti za prilagajanje vozila svojemu okusu, spredaj lahko svetijo ksenonski žarometi. Prtljažnik pri dvokolesno gnanem modelu so povečali na 354 litrov, nov je avdiosistem, opcijsko je na voljo panoramska streha in zadnja generacija sistema nissan connect, tako kot note je dobil varnostni ščit in prelomni zaslon za nadzor okolice s štirimi kamerami za pomoč pri parkiranju.

Nov 1,2-litrski bencinar

Pod motornim pokrovom je novost 1,2-litrski bencinski motor DIG-T s 85 kW moči (115 KM) in 190 Nm navora, ki zamenjuje dosedanji 1,6-litrski motor s 117 konjskimi močmi. Novinec po tovarniških podatkih troši 5,5 l/100 km, emisije so 126 gramov CO2 na prevoženi kilometer.

V ponudbi sta tudi 1,6-litrski turbobencinski motor DIG-T s 140 kW (190 KM) in tudi 1,5 dCi dizelski agregat z 81 kW moči (110 KM).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.