Avto
888 ogledov

Prestižni izbor dokaz sprememb na avtomobilskem trgu

COTY
Znani so kandidati za prestižni naziv Evropski avto leta.

V širši izbor kandidatov za Evropski avto leta se je uvrstilo 39 kandidatov. Elektrifikacija je povzročila, da so med kandidati povsem nova imena. 39 kandidatov je v prvem krogu izbrala žirija 61 novinarjev iz 23 evropskih držav. Med novinci so denimo kitajski električni terenec aiways U5, Lynk & Co 01, ki je kitajska različica volva XC40, proizvedenega na Nizozemskem ali hibridni SUV MG EHS.

Aiways U5 Avto Kitajci v Evropo z najemom vozil, znana cena

Skoraj vseh 39 kandidatov je vsaj minimalno elektrificiranih. Veliko pa je popolnoma novih 100-odstotno električnih modelov. Na primer renault mégane E-tech, hyundai ioniq 5, Kia EV6, ford mustang Mach-E, VW ID.4 ali tesla Y, oziroma škoda enyaq iV, ki veljajo za favorite letošnjega izbora. Kot tudi  ultra-luksuzni mercedes-benz EQS, ki je različica ultar luksuznega mercedesa S. Prvič se za laskavi naziv z električnim avtomobilom poteguje celo Dacia, z modelom spring.

Aiways U5 Avto Kitajci napadli Evropo z električnim SUV-jem

Električni avtomobili bodo verjetno ogrozili možnosti klasičnih avtomobilov, ki so do zdaj veljali za ikone na evropskem avtomobilskem trgu. Med kandidati so nova škoda fabia, nissan qashqai, peugeot 308, mercedes-benz razreda C.
Posebnež na seznamu je subaru outback, ki vztrajno ignorira dobo elektrifikacije, vsekakor pa je zanimiv avtomobil za ljubitelje klasike. Superšportnika maserati MC20 ali mclaren artura zaradi nedostopnosti množicam voznikov skoraj zagotovo ne bosta prišla v naslednji krog.

Mercedes-Benz EQS Razkritje Avto Razkritje: Začenja se nova doba potovanja z avtom

Sedem finalistov bo znanih 29. novembra.

Kandidati za Evropski avto leta 2022.

Aiways U5
Audi E-tron GT, Q4 e-tron
BMW serija 2 kupé, serija 2 Active Tourer, i4, iX
Cupra Born
Dacia Spring
DS 4, 9
Ford mustang mach-E
Honda HR-V
Hyundai Bayon, Ioniq 5
Kia EV6
Lexus NX
Lynk&Co 01
Maserati MC20
McLaren Artura
Mercedes-Benz C, EQS, T
MG EHS, Marvel R
Nissan Qashqai
Opel Mokka
Peugeot 308
Renault    arkana, mégane E-Tech
Škoda Enyaq iV, fabia
Subaru Outback
Tesla model Y
Toyota Yaris cross, highlander
Volkswagen ID.4, caddy, T7 Multivan
 

Komentarjev 1
  • Marion_Howser 15:15 25.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦