Avto
3677 ogledov

Pri nas: Kupiš avto, greš na tečaj varne vožnje

PRIMA test avtomobilov do 20 tisoč evrov PRIMA
Pri slovenskem Citroënu kupcem ob nakupu novega vozila podarijo še udeležbo na tečaju varne vožnje.

Pri Citroënu pojasnjujejo, da akcija velja za fizične kupce vozil, tečaj varne vožnje za avtomobiliste pa se izvede v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, kjer bodo inštruktorji tako v teoriji kot v praksi razložili in prikazali pravilno ravnanje v nepredvidljivih situacijah na cesti, novosti prometne signalizacije in osnove prve pomoči ob morebitnih prometnih nesrečah.

V pojasnilu za javnost so pri Citroënu zapisali, da bi moral biti prioriteta vsakega voznika varna vožnja in zagotavljanje varnosti ne samo voznika, ampak tudi drugih potnikov v vozilu ter ostalih udeležencev v prometu. Prepričani so, da s tovrstnimi aktivacijami skupaj z vozniki prispevajo k večji varnosti v prometu na slovenskih cestah.

Citroen C5 Aircross | Avtor: Saša Despot Citroen C5 Aircross Saša Despot

Filip Koren, direktor C Automobil Import, ob tem poudarja: "Varnost v prometu je izjemno pomembna tudi za kakovost bivanja in nujne mobilnosti v vsakdanjem življenju. Zato smo se odločili, da v sodelovanju z AMZS omogočimo našim kupcem pridobitev ključnih znanj in veščin o varni vožnji. Kot ena izmed najbolj priljubljenih znamk v Sloveniji moramo imeti tudi čut za okolje in skrb za splošno varnost v prometu. Spoštovanje tako cestnih predpisov kot znanje in sposobnosti voznikov, da znajo odreagirati v različnih situacijah na cesti, so namreč ključnega pomena za ohranjanje varnosti na naših cestah."

Citroen C5 Aircross | Avtor: Saša Despot Citroen C5 Aircross Saša Despot

Vojko Safran, AMZS inštruktor varne vožnje, ob tem dodaja: "Zavedanje naše ranljivosti v prometu je osnova za varnejšo vožnjo. Na tečaju varne vožnje udeleženci v praksi preizkusijo, kako tanka je na cesti črta med biti in ne biti. Že minimalno prekoračena hitrost vpliva na zavorno pot vozila, kar tudi primerjamo z realnimi situacijami. Izkusijo tudi, kako se lahko zaradi neprilagojene hitrosti pri zdrsu zadnjega ali sprednjega dela vozila znajdemo v nerešljivi situaciji. Preizkusi, ki jih vozniki opravljajo v varnem okolju poligona, jim dokazujejo, kaj je možno, in, kar je še bolj pomembno, česa se ne da rešiti – zakonov fizike se pač ne da pretentati. Tečaj priporočamo vsem voznikom, ob nakupu novega vozila pa še toliko bolj, saj imajo pri nas na Vranskem možnost in priložnost, da novo vozilo in napredne asistenčne sistem, ki jih ima, preizkusijo na varen način, pri tem pa jim pomagamo in svetujemo inštruktorji varne vožnje."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.