Avto
97 ogledov

Putin testiral nov "ladin stroj"

Vladimir Putin Youtube
Ruski predsednik Vladimir Putin je mož "neštetih talentov." Morda ga bodo po zadnjem videu, ko se je prelevil v testnega voznika avtomobila, sprejeli celo v TV šov Top Gear, so zapisali pri britanskem Guardianu.

Vladimir Putin ni preizkusil novega lamborghinija ali ferrarija, pač pa najnovejši izdelek AvtoVAZ-a, največjega ruskega proizvajalca vozil, lado vesto. Avtomobil je preizkusil na poti do mednarodnega forum v Sočiju. Nekdanjega tajnega agenta KGB je v vozilu spremljal direktor AvtoVAZ-a, Bo Andresson. Putin je po tesnti vožnji zelo pozitivno ocenil lado vesto. Dejal je, da je avtomobil dober, enostaven za uporabo, pohvalil je krmiljenje in pospeške, na koncu pa postregel še z zanimivo izjavo: "V Sočiju so zelo zavite ceste. Vozniki so prisiljeni voziti med 30 do 50 km/h, a jaz sem vozil hitreje."

Avtovaz bo začel novo lado vesto v vzhodni Evropi, Bližnjem vzhodu in Latinski Ameriki prodajati že novembra letos.

Lade bodo novi mercedesi

Nekdanji glavni oblikovalec pri Mercedes-Benzu in Volvu Steve Martin je prvega oktobra leta 2011 začel službo glavnega oblikovalca pri ruskem izdelovalcu vozil AvtoVAZ-a. Človek, ki se je podpisal pod obliko Mercedes-Benzovega razkošnega razreda S in ki je zaslužen za videz modelov ML in GL, si je pred štirimi leti zadal cilj, izdelati "čudež" iz znamke Lada, ki je v zadnjem desetletju izgubila boj na področju dizajna s konkurenčnimi znamkami. Največji ruski proizvajalec avtomobilov je leta 2010 zašel v velike finančne težave, s pomočjo ruske vlade in programa "staro za novo" pa se mu je uspelo izogniti bankrotu. Pri AvtoVAZ-u nov veter v jadra pričakujejo z novimi vozili, kot je lada vesta, oblika njihovih vozil pa je očitno postala prioriteta številka ena.

Komentarjev 7
  • ski-per 15:39 27.oktober 2015.

    vse kar ima tole skupno s Top Gear je, da se črn avto pred njim, (verjetno spremstva), vozi ves čas po levi strani vozišča.....hehehe ;)

  • Janez_53 10:00 27.oktober 2015.

    To Putinovo testiranje ni nič v primerjavi s testiranjem kosilnice v Halozah, ki ga je opravil naš predsednik Pahor!

  • zdrej 09:39 27.oktober 2015.

    Dragi novinarji, nazaj v OŠ, ker ne veste, da se imena pišejo z veliko začetnico!!Sicer je pa njihova Niva tak dober avto za teren, da poščije vse ostale znamke (Puch, Jeep, da o wanabe terencih ne govorim).