Avto
13094 ogledov

Rabljeni avto, ki je z vsakim dnevom dražji

Mazda MX-5
1/13
Miha Pečoler
Če velja, da avtomobil v prvih dveh letih po nakupu izgubi največ svoje vrednosti, so nekateri rabljeni avtomobili taki, ki jim iz leta v leto raste cena.
Mazda MX-5 2016 Avto Svetovni avto leta je mazda MX-5

Nekateri avtomobili so posebni in tak je tudi Mazdin roadset mx-5 - miata. Dobro ohranjeni primerki roadsterja so danes zelo zaželeni. 9. februarja leta 1989 je Mazda prvič predstavila MX-5 miato. To je bilo na avtomobilskem salonu v Chicagu. Japonci so navdih našli v klasičnih britanskih roadsterjih. Veliko komponent je bilo za "japonsko znamko" novih. Mazda do takrat ni bila znana po izdelavi kompaktnih kabrioletov s pogonom na zadnji kolesi.

Trk s pešcem Avto Ni vseeno, ali v vas trči mazda MX-5 ali VW scirocco

Pri Mazdi so delo opravili z odliko. Ob vstopu na trg je bil to eden od cenovno najbolj dostopnih in zaželenih športni uličnih avtomobilov. Če čas prevrtimo za 29 let naprej, lahko vidimo, da je to danes ena od najboljših opcij na trgu rabljenih vozil. Avto je brez dvoma zgodba o uspehu, saj je v manj kot treh desetletjih pridobil status kultnega vozila, Mazda pa je prodala preko milijon primerkov.

Mazda MX-5 | Avtor: Miha Pečoler Miha Pečoler

Mazda MX-5 Mazda MX-5 Avto Mazda MX-5 ponuja največ zabave v razredu vozil do 25 tisoč evrov

Tudi zato je danes zelo zaželen rabljen avtomobil, ki dobro drži ceno na trgu rabljenih vozil. Zanj je treba danes odšteti v povprečju med 2.500 in 15.000 evrov, odvisno od števila prevoženih kilometrov, letnika proizvodnje in motorizacije.

Mazda MX-5 Test: MX-5 RF Avto Mazda MX-5 s trdo streho zabavo raztegne na vse leto
 
Komentarjev 1
  • Boris 19:29 21.april 2018.

    Bravo. Naslov odlično ... zafrkava bralce. G.P. vseeno dovolj dober za SIOL ?